iStock

«Un número a l'atzar ha decidit que la nostra filla no té dret a gaudir el projecte educatiu que havíem escollit per a ella»

Parlem amb famílies que no han entrat a l'escola que havien escollit en primera instància

iStock
per Alba Carreres
"Vam fer una preinscripció amb el cor. L'elecció no va ser estratègica, amb l'única esperança que es decidís fer un bolet a i3 per poder tenir l'oportunitat d'entrar per sorteig amb 30 punts", ens explica la Maria, mare de la Laia, que van posar en primera opció l'escola Jaume I de Barcelona, una de les escoles més sol·licitades del barri de Sants.

"Realment veiem la nostra filla Laia fent-se gran en aquell centre. La seva línia pedagògica està molt en la línia de la nostra mirada vers els infants, tenen un projecte educatiu molt atractiu amb uns espais molt pensats i cuidats"; assegura.


"Un número a l'atzar ha decidit que la nostra filla no té dret de gaudir del projecte educatiu que havíem escollit per a ella. No tenim ni idea de què passarà amb la segona opció, ja que no sabem quantes preinscripcions hi ha en segona opció d'aquest centre ni si entra tothom qui l'havia demanat en primera opció"; ens explica.

La Irene va inscriure al seu fill a una escola de Tarragona. En el seu cas hi havia dues places a sorteig per les persones que tenien 30 punts, que eren 19. I s'han quedat fora.


"És l'escola on van els seus cosins, que té la seva tribu d'infants a la porta, la que ens queda més a prop de casa els meus pares, a qui demanaré ajuda per anar-los a recollir cada tarda. Allà també hi van els seus cosins. Deixar a l'atzar un fet que em pot canviar la vida a mi i a la meva família provoca un neguit impressionant", ens confessa.

La Irene ens escriu per explicar-nos que aquest canvi de situació, de barri de camí cap a una altra escola que encara no saben quina serà, li comportarà una adaptació emocional important.

A l'Escola Lluís Piqué de Parets del Vallès, l'única que està al centre de la localitat. Segons ens confirmen des de l'AFA 16 persones s'han quedat fora del centre. Des de fa dies l'AFA i part del professorat del centre s'han manifestat al carrer per evitar el tancament d'una l'ínia d'i3. En el seu cas van fer una recollida de firmes amb una carta justificant i es va enviar a Serveis Territorials. 

Aquest és només un tastet d'aquelles històries de famílies que el número de desempat no els ha dut la sort de poder entrar en primera instància a l'escola que havien escollit. Però n'hi ha moltes altres.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres