MNACTEC

Museus ideals per visitar en família

Consulta al mapa dels museus familiars que tens més a prop de casa

17 de maig de 2024 a les 07:30h
MNACTEC
A Catalunya tenim una molt bona xarxa de museus i equipaments patrimonials que s'estén arreu del territori. Espais museístics de conservació, investigació i divulgació de diferents temàtiques. Però, sobretot, un punt de trobada per a tota la societat, grans i petits.

Visitar un museu sempre és una magnífica proposta per fer en família al cap de setmana i durant les vacances escolars. La gran majoria d'ells tenen visites guiades i una programació dedicada especialment a aquest públic. Només cal consultar la seva agenda i triar quin ens encaixa més per anar-hi avui mateix.


Els museus són espais plens de coneixement i aprenentatge. Quan hi entrem sabem del cert que en sortirem sabent alguna cosa nova. Hi ha museus dedicats a la nostra història i conservació de la memòria i, per tant, són ideals per entendre com érem i com vivim en el passat i reflexionar així cap a on anem en el futur. També trobem museus especialitzats en les ciències naturals, el disseny, l'art, l'arquitectura, la fotografia, el mar, el camp, l'esport, el cinema, la música i, fins i tot, en la xocolata o els titelles.

A més, els museus també tenen un ampli ventall de serveis i atenció especial per a tots els tipus de públic. Tots ells, especialment els de titularitat pública, ofereixen tarifes assequibles, també reduïdes per determinats col·lectius, i la gran majoria tenen entrada gratuïta als menors de setze anys.


Durant l'any també hi podeu entrar de forma lliure algun dia entre setmana. Per exemple, a Barcelona molts són gratuïts el diumenge a la tarda o el primer diumenge de mes. I també hi ha dates especials on tenen jornades de portes obertes com ara el 18 de maig, Dia Internacional dels Museus.


Ideals per a qualsevol època de l'any, són un refugi perfecte tant si fa fred, com si plou o fa calor. A dins podem visitar exposicions, fer activitats i tallers, i en definitiva estimar el nostre patrimoni cultural.

Gaudir en família de l'oferta cultural dels museus ofereix noves experiències als més petits, a la vegada que estimula la seva curiositat, imaginació i l'esperit crític. Per això, us animem a consultar la seva programació familiar interessant i diversa, i que s'ajusta a les diferents franges d'edat.

Des de Criar.cat us oferim un ampli llistat (que us podeu descarregar en pdf si voleu) amb els museus i equipaments patrimonials més interessants per anar-hi en família. Per a cadascun hi trobareu l'adreça, el telèfon, l'horari i el preu de l'entrada. També us hi indiquem la temàtica i a partir de quina edat pot ser recomanat visitar-lo. A més, d'un enllaç amb la seva programació familiar.
 

Descarrega el llistat en pdf, aquí


I en el mapa a continuació, els trobareu tots col·locats al seu lloc, tant els de Barcelona ciutat com els de la resta del territori.

 


Mar Domènech
Periodista especialitzada en cultura i oci familiar, i responsable comercial de Criar.cat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat