Suhyeon Choi

Crearan una placenta artificial per salvar la vida als bebès prematurs

Es tracta d'un projecte europeu pioner en procés d'investigació impulsat per la Fundació "La Caixa"

per Criar.cat
Suhyeon Choi
Tot i que el 90% dels embarassos arriben a terme amb normalitat, la vida fetal continua sent una de les fases de major risc per a l'ésser humà. La prematuritat extrema (sis mesos o menys) afecta a més de 25.000 famílies cada any a Europa.

La taxa de supervivència és baixa (entre el 25% i el 75%) i entre el 75% i el 95% dels supervivents presenten seqüeles. És per això que l'hospital Clínic i Sant Joan de Déu de Barcelona han iniciat un assaig per dissenyar un prototip que recrei la bossa uterina per tal que bebès nascuts amb menys de 26 setmanes de gestació puguin sobreviure.


"El fetus està preparat per viure dintre de la seva mare. De vegades podem ajudar-lo a viure, però hi ha un moment en el qual la biologia ens diu que no podem passar, perquè no tenim pulmons perquè respiri o intestí perquè mengi", explica Eduard Gratacós, responsable del projecte i director de BCNatal, centre de referència de nounats dels hospitals Clínic i Sant Joan de Déu.

La placenta recrearà les condicions intrauterines idònies per tal que sigui el més semblant possible a una gestació. La bio bossa serà translúcida, a través del cordó umbilical real administraran els nutrients i l'oxigen al bebè i es reproduiran els sons del cos de la mare. 


El projecte, impulsat per la Fundació "La Caixa", rebrà set milions d'euros en aquesta primera fase de desenvolupament en la qual s'experimentarà amb fetus d'ovelles. La segona fase busca avaluar els efectes a llarg termini en el desenvolupament cerebral, cardíac, pulmonar i metabòlic, abans d'aplicar-lo a la pràctica clínica.


 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
La Neus Masferrer és consultora DISC, un test innovador i pedagògic per entendre criatures i adolescents
Imatge il·lustrativa
Yang Miao
La consultora DISC Neus Masferrer i Avellaneda ens explica com cal gestionar la competitivitat en els/les nostres fills/es
Imatge il·lustrativa
Imatge de Hilda, Netflix
Analitzem algunes de les sèries de dibuixos animats que són considerades no sexistes i veiem que realment n'hi ha que no ho són
Imatge il·lustrativa
Amb l'assessorament de la nutricionista Esther Sánchez @Blwbebealamesa, hem elaborat un manual per saber com i quan cal començar amb l'alimentació complementària
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres