Hem demanat a la Myrto Kalle que ens faci una de les seves receptes saludables per a tota la família, i com que quasi totes les receptes de
pastís de carbassa porten sucre ens proposa
substituir el sucre per plàtans madurs.
Ens el recomana tant per
esmorzar, amb mantega d'ametlles feta a casa, com per berenar. Ens assegura que ha tingut tant i tant d'èxit amb els petits de la casa.
Us proposem fer la recepta acompanyats/des dels més petits de la casa. Seguir que gaudeixen fent-la i després menjant-la.
El temps aproximat de preparació és d'uns vint minuts i després uns 60-70 minuts de forn.
Ingredients:
1 tassa de puré de carbassa (més o menys mitja carbassa tallada i cuinada al forn a 180 graus uns 20-25 minuts)
5 plàtans madurs (puré o picats amb una forquilla)
1/4 de tassa d'oli de coco fos
2 ous
3 culleradetes de barreja d'espècies (canyella, gengibre, nou moscada, vainilla amb pols)
1+ 1/2 culleradeta ade llevat tipus royal
1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
1/2 culleradeta de sal
1 + 1/3 tasses de farina de blat integral
Opcional: 1/2 tassa d'extres com nous picades, panses, xips de xocolata negra 85% (aquest és amb xocolata)
Preparació:
Pre-escalfeu el forn a
170 graus. En un bol gran barregeu els plàtans, la carbassa i l'oli. Afegiu-hi els ous, la barreja d'espècies, el llevat, el bicarbonat de sodi i la sal.
Incorporeu la farina barrejant bé. Afegiu-hi els extres. Passeu la barreja a un motlle rectangular per pastissos. Cuineu-ho
60-70 minuts o fins que un escuradents inserit al centre surti net. Deixeu-ho refredar abans de tallar-ho.
Esperem que us agradi!