Disney Pixar

6 motius per què els psicòlegs recomanen «Del revés 2»

La pel·lícula s'ha estrenat recentment amb molt bones crítiques tant per part del públic familiar com d'especialistes

5 de juliol de 2024 a les 07:00h
Disney Pixar
per Criar.cat
Vivim, en general, d'esquena a les nostres emocions. El ritme frenètic en el qual estem immersos no ens permet prestar atenció ni processar el que ens passa -i sentim- en el dia a dia.

Tot i així, cada vegada més prenem consciència de la importància de la salut mental. I això ens aboca a una reflexió quasi inevitable: ens queda molt camí per recórrer en el camp de l'educació emocional, que és la que ens ha d'empoderar, infants i adults, per regular-nos, posar límits i deixar tot allò que ens carrega i que no ens és útil.
Publicitat


Aquest aprenentatge, realment, es pot fer per moltes vies i en qualsevol etapa de la nostra vida. En el cas d'infants, la més important segurament sigui a través del modelatge. Però també podem educar en les emocions amb l'ús de recursos com, per exemple, contes o pel·lícules. 

És el cas de l'exitosa seqüela Del revés 2 (Inside Out) que amb pocs dies a la cartellera ja ha estat aclamada per especialistes. La nova pel·lícula de Disney Pixar pren de protagonista una adolescent per parlar d'emocions tan properes com l'ansietat, la vergonya, l'enveja o l'avorriment.
Publicitat


El psicòleg infantil Roger Aranda, de La Fita Psico, ens dona sis motius pels quals val la pena veure el film amb les teves criatures:    

Promou l'educació emocional: la primera pel·lícula presentava les emocions bàsiques. Aquesta nova pel·lícula n'incorpora de nous que permeten als infants a entendre i gestionar les emocions de manera saludable.

Ajuda a desenvolupar l'empatia: això ho aconsegueix a través de veure com els personatges experimenten i responen a diferents situacions emocionals.

 Diversió i Entreteniment garantits: a més de ser educativa, és una pel·lícula divertida i entretinguda, amb personatges encantadors i una trama captivadora que mantindrà la seva atenció.
Publicitat

 Estimula la imaginació: Les pel·lícules d’animació sovint estimulen la imaginació i la creativitat. Aquesta pot inspirar als infants a crear les seves pròpies històries.

 Una oportunitat per enfortir els vincles familiar: després de la pel·lícula, podeu aprofitar per parlar amb el vostre fill o filla sobre el que heu vist i com cadascú s'ha sentit.

 Models Positius: els personatges de la pel·lícula mostren com es poden afrontar les dificultats emocionals amb resiliència i suport mutu.


Rep el millor contingut al teu correu

Newsletter

Afegeix el teu email i fes clic a "Continuar".


 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat