La immunitat de la vacuna es pot transmetre al bebè a través de la llet?

L'empresa catalana LacApp ha iniciat ja el primer estudi de la Unió Europea sobre la vacuna i lactància materna per treure'n l'entrellat

per Criar.cat
Quins efectes té la vacuna de la Covid en mares que alleten? Han de quedar excloses de la vacunació massiva? S'ha de restringir només a aquelles mares que formen part de col·lectius de risc, sanitàries o docents? 

LactApp, l'empresa creadora de la primera app sobre lactància materna basada en intel·ligència artificial, busca donar resposta a totes aquestes preguntes. Fins ara no hi ha evidència científica sobre l'ús de la vacuna en mares que lacten. En el procés de creació de les vacunes de la Covid-19 no s'han realitzat estudis amb mares lactants.


Tot i això, l'evidència disponible sobre l'ús de vacunes similars i les dades recopilades fins al moment sobre la malaltia en mares i bebès lactants, han portat als principals organismes internacionals a donar llum verda al seu ús en dones lactants que pertanyin a grups de risc. 

Un dels temes que generen una gran incògnita i expectativa és si s'aconsegueix transmetre immunitat també al bebè a través de la llet. Per això, LactApp ha iniciat un estudi pioner a la Unió Europea que ha comptat amb més de 300 mares voluntàries, de les quals se n'han seleccionat 23.


S'analitzaran entre 10 i 12 extraccions de llet materna de les participants, tant abans com després de ser vacunades per determinar la composició de la llet. Les mostres seran examinades per l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) del Consell Superior de recerques científiques (CSIC). 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres