Carlos Baglietto Francisco

La preinscripció escolar, en 6 passos

T'expliquem tot el que has de fer per presentar la sol·licitud i formalitzar la matrícula

25 de febrer de 2021 a les 12:00h
Carlos Baglietto Francisco
per Criar.cat
Arrenca el període per presentar la sol·licitud de preinscripció escolar. L'has d'emplenar i presentar en línia. Pots fer-ho des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil amb connexió a Internet. 


Al web de preinscripcio.gencat.cat hi trobareu dos tipus de sol·licitud: electrònica (que haureu de fer amb identificació digital IdCAT mòbil, Cl@ve, T-CAT o DNI electrònic) i en suport informàtic (en cas que no tingueu cap identificació digital). 

Us hem resumit en 6 passos tot el que haureu de fer:


  1. Emplenar la sol·licitud
  2. Consultar la puntuació provisional
  3. Formular reclamacions
  4. Consultar l'assignació de places
  5. Si no s'obté plaça
  6. Formalitzar la matrícula

1. Emplenar la sol·licitud:

Cal emplenar la sol·licitud electrònica o en suport informàtic que hi ha al web preinscripcio.gencat.cat, en el termini establert. Haureu d'adjuntar la documentació requerida, escanejada o fotografiada. És molt important indicar el màxim de centres (fins a 10) i també si es vol una plaça d'ofici, en cas que no s'assigni cap dels centres demanats. Si marqueu l'opció de plaça d'ofici us assegureu que, al final del procés, si no heu obtingut una plaça en cap dels centres sol·licitats, se us n'assigni una, perquè no us quedeu sense plaça en un centre del territori. 

Una vegada enviada la sol·licitud, rebreu per correu electrònic un resguard de la sol·licitud i haureu de validar que hi ha tota la documentació adjuntada correctament. Podeu adjuntar documents a la sol·licitud mentre estigui obert el període de presentació de documentació. 
2. Consultar la puntuació provisional:

Totes les publicacions dels resultats de la preinscripció es poden consultar, en les dates indicades al calendari, en el centre triat com a primera opció i en les oficines municipals d’escolarització. És molt important consultar les dades del barem provisional.3. Formular reclamacions: 

Si no esteu d'acord amb els punts atorgats o hi ha alguna errada, es pot presentar una reclamació electrònica al centre, adjuntant la documentació fotografiada o escanejada.
4. Consultar l'assignació de places:

Un cop s'han ordenat les sol·licituds tenint en compte tot els criteris es fa l'assignació de places que també es pot consultar al centre o per Internet. Els resultats estan també accessibles en el web preinscripcio.gencat.cat, on cal indicar 1) el codi de la sol·licitud, que es facilita mitjançant un missatge a l'adreça electrònica indicada en la sol·licitud (si no es rep el missatge, cal consultar el correu brossa) i 2) el número d’identificació personal (DNI, NIE o passaport) del pare o mare que s’ha indicat en la sol·licitud.5. Si no s'obté plaça...

Les famílies amb alumnes que demanen plaça per a P3, per al primer curs de l'ESO i les que hagin indicat que volen una assignació d’ofici, reben un correu electrònic amb la informació que no se’ls pot assignar cap de les peticions que han formulat. Llavors poden ampliar les peticions dins el termini establert en el calendari, d'entre les places vacants que hagin quedat. Si no ho fan o no se'ls pot assignar cap d’aquestes places, finalment se'ls assigna una d'ofici.6. Formalitzar la matrícula: 

Finalment, cal formalitzar la matrícula en el termini requerit. Si no es fa es considera que es renuncia a la plaça adjudicada, llevat que sigui per causes justificades. En el moment de fer la matrícula cal aportar una còpia del carnet de vacunacions.

T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Tortosa
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat