MAPA: Coneixes les iniciatives d'economia solidària que tens a prop de casa?

Busca al mapa els projectes relacionats amb la criança que tens a la vora per consumir de forma més responsable

25 de març de 2021 a les 07:03h
per Criar.cat


Cada vegada que esclata una crisi prenem més consciència de la importància de fer un consum responsable i adequat als nostres valors. La pandèmia del coronavirus, que ha acabat sacsejant els sistemes econòmics arreu del món, ho ha tornat a evidenciar. 


Què són les iniciatives d'economia solidària? Són projectes que busquen situar les persones per davant del capital, és a dir satisfer les necessitats per davant del lucre. Entre els seus valors destaca l'autogestió del treball, les relacions basades en la cooperació i la sostenibilitat. 

On podem trobar-les? Un mapa interactiu recull les iniciatives d'economia solidària que hi ha repartides per tot el territori. D'aquesta manera pots ubicar totes les iniciatives de forma geogràfica i identificar aquelles que tens a prop de casa. El mapa, que du per nom Pam a Pam, està gestionat per la Xarxa d'Economies Solidàries (XES) i ha comptat també amb l'impuls de SETEM, una ONG especialitzada en campanyes de denúncia sobre les injustícies del comerç internacional o l'explotació laboral. 


Què hi ha vinculat amb la criança? Al mapa hi pots trobar iniciatives de 15 sectors econòmics diferents, però també pots fer una cerca filtrada per localitzar aquelles relacionades amb la criança. Hi trobaràs espais de criança, però també botigues i alguns centres de salut especialitzats. 

Consulta aquí les iniciatives d'economia solidària relacionades amb la criança.

Les iniciatives estan acreditades? Totes elles han estat entrevistades en profunditat seguint un qüestionari que conté 15 criteris d'avaluació: condicions de treball, democràcia interna, perspectiva de gènere, sostenibilitat,... Cadascun d'aquests pot complir-se o no, però Pam a Pam fixa que per incloure-les al mapa han de complir almenys la meitat més un dels criteris. En les fitxes de cada iniciativa, es marca el grau de compliment en una escala de l'1 al 5.

Puc participar-hi? El mapa Pam a Pam s'ha fet de forma col·laborativa. Les iniciaties es poden proposar com a usuari/a però també pots sumar-te al projecte per ser una de les persones que avalua les iniciatives solidàries per poder-les incloure finalment al mapa. Es tracta d'un projecte obert a la participació. Si vols, pots informar-te aquí

T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres