Setmana 10 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 10 d'embaràs

per Criar.cat
Què hi passa al cos?

A partir d’aquest moment el fetus ja pot pesar fins a 6 grams i mesurar entre 30 i 40 mil·límetres. Els òrgans principals ja estan formats i la seva cara cada vegada va sent més definida. Comença a fer alguns moviments voluntaris, a beure líquid amniòtic, a badallar o a xumar el ditet. 

Durant la setmana 10 es crearan milers de neurones, encara que gairebé no tinguin activitat. El seu cervell s’està desenvolupant molt de pressa i també el seu cos: ja comença a tenir lanugen (un pelet fosc que recobreix el seu cos fins al moment de néixer per protegir la pell), apareixen unes ungles diminutes i l’estructura a les genives on tindran cabuda les dents. 

Què es pot notar?

A partir d’aquesta setmana l’hormona gonadotropina coriònica, comença a baixar en sang i per tant pot ser que comenci a haver-hi una disminució de nàusees i vòmits si és que n’hi ha hagut. 

L'úter a poc a poc es va fer més gran. Durant aquesta setmana però, encara no sol sobrepassar l'os del pubis de la mare, així que dependrà de molts factors que un lleuger relleu a la panxa sigui o no visible amb el cos nuu.

Consells de salut

Cal seguir les recomanacions alimentàries per tal de prevenir la toxoplasmosi i la listèria

És molt recomanable, en absència de complicacions, realitzar exercici físic sense que hi hagi impacte, com ara passejar o nedar.Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres