Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat | Paula Jaume

10 grans parcs urbans per gaudir amb canalla

Espais de lleure, enjardinats i amb atractius per als més petits per passar el dia en família a l'aire lliure

31 de març de 2021 a les 08:00h
Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat | Paula Jaume
Estàs buscant una activitat divertida, gratuïta i a l'aire lliure per gaudir amb canalla? A Catalunya hi ha molts grans parcs urbans que ofereixen àrees de joc, zones d'ombra, senders i camins per recórrer a peu o en bicicleta, trenets, pistes poliesportives i moltes altres propostes. A Criar.cat us hem preparat una selecció d'alguns dels més amplis que podeu visitar, ideals per passar-hi mig dia, o fins i tot fer-hi el dia sencer.

  1. Parc de Vallparadís de Terrassa
  2. Parc de Catalunya de Sabadell
  3. Parc del Turó de Can Mates de Sant Cugat
  4. Parc de l'Agulla de Manresa
  5. La Devesa del Pla de Ripoll
  6. Parc de Vallmora del Masnou
  7. Parc de la Ciutadella de Barcelona
  8. Parc de Can Mercader de Cornellà
  9. Parc lúdic fluvial del Prat de Llobregat
  10. Parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú

Parc de Vallparadís de Terrassa

Considerat un dels parcs urbans més grans de Catalunya i d’Europa, juntament amb el Parc de Catalunya de Sabadell. Dins de Vallparadís s'hi troben alguns dels edificis patrimonials més emblemàtics de Terrassa com el Castell Cartoixa, les esglésies de Sant Pere, el Museu Tèxtil o la Casa Baumann. També inclou el Jardí de les Percepcions, primer museu científic a l’aire lliure de l’estat espanyol, amb escultures de Marc Boada. Té trenet, espais per a activitats, diverses zones de jocs infantils, i 3,5 kms d'un extrem a l’altre per fer passejades a peu o en bicicleta. El 2020 va celebrar el 25è aniversari.
 

Superfície: 395.000 m²
Serveis: edificis monumentals, una quinzena de zones de joc infantil, zones de pícnic, Jardí de les Percepcions.
Web i plànol del parcParc de Catalunya de Sabadell

És un parc immens, de 43 hectàrees, que inclou un llac artificial  amb un salt d’aigua de quatre metres i on s'hi ofereixen diverses opcions d'esbarjo, com lloguer de barques i patinets a l'estiu. També acull l'observatori astronòmic amb el telescopi privat més gran d'Europa, un circuit ferroviari en miniatura i la masia de Can Rull, construïda al segle XV. Hi ha dues zones de joc infantil, una de les quals inclou tobogans gegants.
 

Superfície: 430.000 m²
Serveis: llac amb activitats d'esbarjo, dues zones de joc infantil, observatori astronòmic, circuit de bicitrial, parc de patinatge i tren en miniatura.
Web i plànol del parcParc del Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès

Rep aquest nom pel monticle des d'on es pot gaudir d'unes vistes impressionants de Sant Cugat i de la muntanya de Montserrat, però sens dubte l'atractiu principal per als més petits és la zona de tobogans gegants. També hi ha pistes poliesportives d'ús lliure, zones de joc per a diferents edats, carril bici, zones arbrades amb roures i alzines i horts urbans. A més, està unit amb el Parc Central de Sant Cugat, que té de 62.000 metres quadrats més.
 

Superfície: 255.000 m²
Serveis: tobogans gegants, zones de joc infantil, pistes poliesportives.
WebParc de l'Agulla de Manresa

L'aigua és l'eix central i el cor d'aquest parc, ja que és on desemboca la Séquia, que té un recorregut de 25 quilòmetres i va ser construïda el s. XIV. Al voltant del gran llac artificial amb vistes espectaculars a la muntanya de Montserrat, hi ha una gran zona verda amb més de 20 espècies diferents d'arbres i  amb espais de gespa i de joc infantil per a diferents edats. Cada any es fa una caminada per seguir el recorregut del canal, anomenada la Transéquia, que aplega milers de persones.
 

Superfície: 80.000 m²
Serveis: activitats aquàtiques, parcs infantils, zones  de gespa i rutes a peu seguint la sèquia.
Web i rutes per la séquiaLa Devesa del Pla de Ripoll

El tret principal d’aquest parc és que es troba al llindar del riu Ter, esdevenint un balcó d'aquest paratge natural, amb diversos miradors. Hi ha una zona de parc botànic on es reprodueixen diversos entorns arboris i de sotabosc en feixes i amb punts informatius. També compta amb zones d'arbrat, gespa, àrea de jocs universals i sensorials, zona de cal·listènia i l'element més nou, una tirolina de 12 metres de llarg. La darrera fase de remodelació es va inaugurar el 2020.
 

Superfície:16.000 m².
Serveis: zones de jocs, de cal·listènia i de pícnic, tirolina i parc botànic.Parc de Vallmora del Masnou

La segona fase d'adequació es va inaugurar l'any 2018, dotant el parc de l'estructura actual de quatre zones diferenciades: el bosc del parc, un espai per a esdeveniments amb graderia, una zona esportiva amb àrea de jocs infantils i una zona que recrea camps agrícoles, amb vinyes i garrofers. Un dels elements que hi podeu trobar és un hotel d'insectes fet amb materials naturals; un refugi que permet l'observació d'aranyes, escarabats, grills, formigues i molts altres animalons. Al mateix municipi també hi podeu trobar el parc del Llac i el parc de Caramar, que té trenet.
 

Superfície:160.000 m²
Serveis: jocs infantils, jardí agrícola i hotel d’insectes, escenari per a esdeveniments.Parc de la Ciutadella de Barcelona

Si parlem de grans parcs urbans, no podem obviar el més emblemàtic dels que hi ha a la capital catalana. Tot i que el darrer any s'hi estan fent unes obres de remodelació, segueix tenint grans espais per gaudir i redescobrir amb canalla, amb elements històrics, com l'edifici del Parlament, escultures, el llac amb cascada on s'hi poden llogar barquetes de rems, i, evidentment, àrees de joc i zones de pícnic.
 

Superfície: 174.200 m²
Serveis: museu escultòric a l'aire lliure, interès històric i paisatgístic, zones de joc i espai lúdic ambiental, zona per a gossos i taules de ping-pong.
Web i plànol del parcParc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat

L'element més emblemàtic del Parc de Can Mercader és el seu trenet, amb un entramat de vies per on circulen trens elèctrics en miniatura. També destaca per les àmplies zones d’ombra que ofereixen els plàtans, que ocupen la part central del parc, just on hi ha el Museu Palau Mercader, construït el 1870, i el llac. En un altre sector hi trobareu zones de joc infantil per a diferents edats i també jocs gimnàstics.
 

Superfície:105.000 m²
Serveis: trenet, zones de joc infantil i de jocs gimnàstics, edificis d’interès arquitectònic.
Web i plànol i fulletó informatiu del parcParc lúdic fluvial del Prat de Llobregat

És la zona del parc fluvial del Llobregat a la que es té accés des del municipi del Prat. En aquest punt hi trobareu una gran varietat de jocs distribuïts per l'albereda. També hi ha la Torre del Mirador, des d'on gaudireu de vistes espectaculars del parc i el riu. Aquest tram forma part del recorregut continu que va des de Sant Boi de Llobregat fins a la desembocadura del riu, permetent un llarg passeig per a fer a peu o en bicicleta fins a les platges metropolitanes.
 

Superfície: 130.500 m²
Serveis: àrees de joc, jugateca ambiental, vistes panoràmiques i rutes.
Web i plànol del parcParc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú

A primera línia de mar i amb accés directe a la platja, el Parc de Ribes Roges ofereix àmplies zones d'ombra gràcies als monticles amb pins que hi ha a la zona central. Té 4 zones de jocs infantils, pistes poliesportives d'ús lliure, circuit de trenets i un punt d'observació d'aus gràcies al projecte de regeneració que s'ha fet a la desembocadura del Torrent de Sant Joan. També inclou la Torre de Ribes Roges, antic element defensiu, convertida en un espai artístic dedicat al món mariner. El parc i el mar estan separats per més de 170 metres de sorra i vegetació que permeten la pràctica de tota mena d'esports de platja (fora de les àrees protegides).
 

Superfície: 330.000 m²
Serveis: trenet, zones de joc infantil, punt d'observació d'aus, pistes poliesportives, Torre Blava - Espai Guinovart.
Web del trenet i de la Torre Blava


Fotos: Paula Jaume, Roger Navarro, Juanma Peláez, Parc de l'Agulla, Arnau Urgell, Ramon Boadella (Aj. Masnou), Josep M. Montaner, Pere Virgili (AMB) i Clara Virgili.


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat