Anvesh

10 propostes de joc per anar en cotxe amb criatures

Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa

21 de maig de 2021 a les 07:42h
Anvesh
per Criar.cat
Per la majoria de criatures anar amb cotxe durant més de mitja hora es pot convertir amb un suplici. La seguretat i el seu benestar és el primer. Afrontar aquest viatge amb actitud positiva també és molt important.

Us recomanem explicar a les criatures on aniran i més o menys quanta estona de trajecte hi haurà. També els podem demanar si volen escoltar música, quina i els podem proposar jocs per tal de fer el viatge una mica més amè. Pot ser un bon moment per potenciar el joc en família, això sí, sense distreure la persona que condueix.


Avui us proposem una sèrie de jocs senzills que podeu fer amb les vostres criatures quan aneu amb cotxe:

Veig veig: El joc més típic al qual moltes famílies juguen quan vas amb cotxe. Podem modificar el joc i en comptes d'assenyalar colors per tal que la resta de participants endevinin l'objecte podem utilitzar les lletres, fonemes (en cas de criatures més petites) o fins i tot síl·labes. 


Crea una història: Cada participant afegirà una paraula més a la paraula anterior creant una història. La primera persona que participi haurà de dir un article, per exemple la, a continuació la següent persona haurà de dir un nom, per exemple casa, recuperant la paraula anterior. "la casa". La següent hauria de dir un verb, "gran", per exemple. "La casa és gran". Així pots anar construint una història que fins i tot et pot fer riure.

Cançons amb...: Pots proposar que els teus fills o filles cantin cançons que continguin paraules en concret. Per exemple "sol", "mar", "nit", "pluja", "mosca". La idea és anar pensant cançons fins que la següent persona no n'hi vingui cap al cap.


Comença com acabes: Aquest joc consisteix a anar dient paraules i començar la següent tal qual acaba l'anterior. Es pot fer amb lletres però també amb síl·labes. Si un diu "pallasso", la següent persona haurà de començar per "so", per exemple "sopa", i la següent per "pa", per exemple "paraigües". I així anar fent.

Endevina cançons: Aquest joc consisteix en taral·lejar cançons i que les altres persones endevinin de quina cançó es tracta. Es poden fer equips i la persona que encerti la cançó pot taral·lejar la següent. També es pot fer la variant de taral·lejar utilitzant una lletra o síl·laba en concret (si ja són més grans). Pot ser molt divertit!

Canta la lletra amb la música d'una altra cançó: Aquest joc és ja per criatures més grans. Consisteix a agafar dues cançons conegudes per tothom i intentar barrejar música i lletra. Es pot jugar també a endevinar de quina cançó és la lletra i de quina cançó és la música.

La paraula maleïda: consisteix a demanar que es descrigui una cosa sense utilitzar una paraula en concret que la defineix. Per exemple es pot demanar que es defineixi aigua sense utilitzar les paraules "líquid" o "beure". Es pot adaptar segons les necessitats de cada infant.

Endevina qui sóc: És una versió sense material del joc "endevina qui tinc al cap", on es posa una etiqueta al cap de la persona i aquesta ha de fer preguntes fins a endevinar qui és. En aquesta ocasió la resta de persones hauran de posar-se d'acord sobre qui és aquesta tercera persona. De tal manera que quan faci preguntes tipus: sóc un animal? Hauran de respondre amb un si o un no, fins que la persona en qüestió endevini qui és.


Juga a comptar coses que veus per la finestra: És una bona opció per criatures que estan aprenent a comptar. Podeu contar altres cotxes, cotxes d'un color en concret, aus, animals...

Crea noms amb les matrícules: Juga a imaginar quina paraula es pot amagar darrere de la matrícula d'un cotxe. Per exemple si en veus una TXL, et pots imaginar que es diu Txell. Si és JCB, que es diu Jacob. També pots aprofitar per conscienciar de la gran quantitat de cotxes que hi ha a la carretera.


T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat