Setmana 21 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 21 d'embaràs

per Criar.cat
El fetus mesura entre 17 i 18 centímetres i pesa ja uns 300 grams. El seu cor ja batega amb la suficient força com per escoltar-lo amb un estetoscopi i va el doble de ràpid que el d’una persona adulta.

Mentrestant el sistema digestiu va madurant i empassant líquid amniòtic, que passa a l'estómac i a l’intestí prim, que absorbeix part del líquid i la resta va a parar a l’intestí gruixut. Tot i que el líquid amniòtic aporti nutrients el futur nadó es nodrirà bàsicament de la placenta.  

Què es pot notar?

L’úter ja mesura aproximadament un 20 centímetres i ja es pot notar a un centímetre més amunt que el melic. A mesura que l’úter va creixent pot pressionar cada vegada més l'estómac i notar més acidesa o reflux. També els problemes de digestió o estrenyiment es poden fer més evidents. 

Consells de salut

Tenir les cames lleugerament pujades sobre un reposapeus en posició asseguda i adoptar una bona postura ajuda a prevenir el mal d’esquena. En el cas de dur una vida activa activitats com el ioga, nedar o caminar també hi poden ajudar. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres