Sorpresa! Els pares cobren 900 euros més al mes de mitjana que les mares

Així ho reflecteix un estudi sobre l'escletxa salarial

per Criar.cat
Els pares cobren 20 cèntims més per cada euro guanyat en comparació les mares. És a dir per cada euro que cobra una mare, els pares guanyarien 1,20 euros.

L'estudi s'ha realitzat en el marc del dia mundial de la igualtat salarial, celebrat el 5 de maig i contempla treballadors i treballadores a temps complet amb contracte indefinit. 


Aquesta bretxa salarial suposa pèrdues mensuals d'uns 900 euros al mes de mitjana entre pares i mares, sent els pares qui més diners aporten. Les pèrdues anuals serien d'uns 12.300 euros (15.000 dòlars), segons apunta el National Woman's Law Centre, institució centrada en les polítiques d'igualtat de gènere.

"Això significa que les mares han de treballar 16 mesos per guanyar tant com guanyen els pares amb 12 mesos", assegura Clare Ewing Nelson, qui dirigeix la investigació sobre l'escletxa salarial i la maternitat.


"Ja de normal les dones en aquesta societat cobren menys que els homes, però quan som mares aquesta escletxa s'accentua. Això té molt a veure amb com penalitza la maternitat en un lloc de treball quan realment la paternitat no ho fa tant", explica la directora de la investigació.

Les mares han de treballar 16 mesos per guanyar tant com guanyen els pares amb 12 mesos

També té a veure amb el fet de si una societat està prou preparada per poder desenvolupar les feines de cures i està estretament lligat amb el tema dels permisos.

"La pandèmia no hi ha ajudat gens. Han estat les dones, i les mares, les primeres a pagar les conseqüències de la crisi", explica Clare Ewing Nelson. T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres