Setmana 25 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 25 d'embaràs

per Criar.cat
El fetus pesa uns 800 grams i mesura aproximadament 22 centímetres. Ara ja pot obrir els seus ulls, protegits per pestanyes. També pot obrir la boca, treure la llengua i moure-la de costat a costat. Tot i que el color dels ulls està determinat genèticament hi ha certs pigments que necessiten llum per continuar formant-se i per tant no serà fins després del naixement que aparegui el seu color definitiu. 

Durant aquesta setmana l’oïda és el sentit que més es desenvolupa. Sent tant els sorolls provinents del cos de la mare com els de l’exterior i de mica en mica va assimilant la veu sobretot de la mare. El procés de queratinització de la pell prossegueix i a poc a poc es va tornant menys translúcida. 

A la setmana 25 té encara molt d’espai per moure’s i canviar de posició diverses vegades al dia i encara que es col·loqui bocaterrosa no vol dir que es mantingui així fins al moment del part. 

Què es pot notar?

Cada vegada es poden notar més els moviments del nadó, especialment a la nit. L’insomni pot aparèixer per diversos motius: ja sigui per l’augment d’estrògens i progesterona, que poden alterar el ritme del son, per nervis o per dificultats físiques a l’hora d’estirar-se amb la panxa o bé per l’augment de ganes d’orinar.

El reflux o cremor també són especialment molestos després dels àpats, a la vegada que apareixen gasos i flatulències que poden fins i tot arribar a provocar cert dolor. 

Consells de salut

Beure aigua abundant és important per prevenir còlics renals. Si no s’ha fet encara, és possible que durant aquesta setmana sigui indicada fer una prova del sucre i una analítica. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Shelby Deeter
per Júlia Martí i Irene Ramentol
Un qüestionari elaborat per la psicòloga Júlia Martí, experta en autoexigència
Imatge il·lustrativa
Jelleke Vanooteghem
per Irene Ramentol
Si tens un fill o filla nascut a partir del 2010, t'interessa
Imatge il·lustrativa
Benjamin Manley
Sabies que molts patrons de criança emergeixen del subconscient? La consultora de criança Judit Pla proposa revisar-los
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres