6 contes que tracten la sostenibilitat

Com que aquesta setmana hem celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient, et proposem aquestes lectures educatives

per Criar.cat
El canvi climàtic és i serà el gran repte de la humanitat els pròxims anys. Parlar amb els infants de la importància de canviar els hàbits per assolir una convivència sostenible i respectuosa amb el planeta és la clau per guanyar el futur.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, a Criar.cat us hem preparat aquesta selecció de títols sobre medi ambient i sostenibilitat.  1. "Frieda y los ODS"
  2. "Rescat planeta"
  3. "La terra, el planeta i la gent"
  4. "Aturem la invasió"
  5. "Contes per salvar el planeta"
  6. "La història de la Greta"

 

"Frieda y los ODS" - A partir de 3 anys


Aquest és un llibre publicat pel Centre d'Informació de l'ONU a Namíbia per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i es pot descarregar des de la web de Nacions Unides. Està pensat per estimular la imaginació dels nens i nenes i animar-los a contribuir al canvi des d'una edat primerenca. El conte mostra com la Frieda és capaç d'actuar i canviar el món al seu voltant.
 

"Rescat planeta" - Patrick George - A partir de 3 anys


Residus plàstics? Contaminació? Què podem fer per salvar el planeta. En aquest llibre hi podem trobar la resposta, ja que a partir de petits gestos, divertits i pràctics, farem que el nostre món sigui un lloc més verd. Girant les pàgines transparents convertiràs un problema en una solució, mantenint l'aire net, aprofitant la llum solar o minimitzant els residus, entre d'altres.
 

"La terra, el planeta i la gent" -Jean-Michel Billioud - A partir de 5 anys


Per què la Terra és - pel que sabem - l'únic planeta on hi ha vida? Quins canvis ha causat l'activitat humana al llarg dels segles? A través de desplegables, els més petits podran conèixer més a fons el nostre planeta.


"Aturem la invasió" - Raül Hurtado i José Ibáñez - De 6 a 8 anys


És un àlbum informatiu il·lustrat per Claudia Mosquera pensat per a què els més joves siguin conscients de les conseqüències de l'ús abusiu dels plàstics. A través dels dos protagonistes, la Greta i l'Aldo, passarem a l'acció per a aturar la invasió. Un llibre que explica com va arribar el plàstic a les nostres cases fa 150 anys, i com se n'ha descontrolat l’ús i la producció. 

"Contes per salvar el planeta" - Anna Casals i Paolo Ferri - A partir de 6 anys


Cuidar allò que estimem i respectar la natura és urgent. El futur no està escrit i els nens i les nenes seran els encarregats de definir-lo. El llibre conté sis contes, il·lustrats per Cris Ramos, on la natura, els animals i els infants són els protagonistes, i on es plantegen els principals problemes ambientals que afrontem. Perquè puguin canviar el món, cal que els ajudem a entendre'l, i per això cada conte va acompanyat d'unes pàgines informatives i de reflexió.


"La història de la Greta" - Valentina Camerini - De 9 a 12 anys 


Aquesta és una biografia il·lustrada no oficial sobre Greta Thunberg i el moviment Fridays for Future. Un llibre que narra com la jove activista sueca va començar a fer vaga cada divendres per cridar l'atenció de les autoritats del país sobre el canvi climàtic, i com la seva iniciativa s'ha acabat convertint en un moviment global. El seu missatge és ben clar: "No ets massa petit per fer coses grans!" 


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres