Vols fer una
coca de Sant Joan amb els teus fills o filles? Et fa il·lusió fer-la tu a casa a veure com et queda? L'obrador de l'Espiga d'Or i campió mundial World Baker 2017
Jordi Morera ens explica com la fa ell.
Prepara bé tots els ingredients i prova de fer-la amb els més petits i petites de la casa. Segur que els encanta fer-ho!
T'expliquem com preparar-la pas a pas. Una recepta deliciosa típica d'aquestes dates que pots decorar com més et vingui de gust.
Atenció: la massa s'haurà de deixar reposar una hora a temperatura ambient i deixar-la fermentar tapada dues hores més. No és una recepta difícil però sí que és elaborada.
Aigua 200 ml
Ous 5 unitats
Sucre 150 grs
Llet macerada amb espècies i ratlladures de cítrics al gust 100 ml
Farina de força 1000 grs
Amassar 5 minuts
Llevat 20 grs
Sal 20 grs
Massa mare 100 grs (opcional)
Amassar 5 minuts
Mantega temperada 250gr
Amassar 5 minuts
Deixem reposar 1 hora a temperatura ambient i després a la nevera fins al dia següent
Dividim en porcions de 500 grams aproximadament i fem una bola
Estirem en forma de coca
Deixem fermentar-les tapades 2 hores
Decorem al gust
Coem a 180º de 12 a 14 minuts.
Esperem que us agradi!