iStock

Per què s'han d'evitar els embotits en els entrepans?

La nutricionista Esther Sànchez ens explica el risc d'un consum diari d'aquests productes

23 de juliol de 2021 a les 07:00h
iStock
Són saludables els embotits? En poden menjar diàriament les criatures? La resposta que ens ha donat la nutricionista Esther Sànchez és NO. Els embotits són "hiperprocessats càrnics", tenen molta sal i altres components gens saludables. "No podem aconsellar una ingesta mínima, més aviat una de màxima perquè el que és recomanable és evitar-ne el consum", ens explica. 

Els estudis científics ho engloben en el consum de carn vermella, de la qual se'n recomana només 500 grams a la setmana en el cas dels adults. "S'ha vist que aquest tipus de processats no són necessaris i són un dels factors implicats en l'increment de càncer colorectal detectat en els últims anys", argumenta. 


Com menys, millor. El seu consum, doncs, s'ha d'evitar o reduir-se al màxim possible. I a l'hora de comprar-ne cal tenir present que tinguin menys d'1 gram de sal per cada 100 grams de producte. En el cas de pernil dolç o gall d'indi, és important també fixar-nos que tingui més d'un 90% de carn. "Ens podem trobar amb productes que tenen només un 50% de carn i la resta és afegits desaconsellables", explica la nutricionista. 

A partir de quina edat? La ingesta d'embotits no és recomanable abans dels 24 mesos, segons Esther Sànchez. "Tenen molta sal i abans dels dos anys no se'l pot donar perquè no tenen els ronyons prou madurs", explica. La nutricionista recorda que els embotits es van idear quan no hi havia neveres ni congeladors per conservar la carn i s'empescaven mètodes per curar-la i preservar-la més temps. 


Llavors, de què fem els entrepans? Si es vol fer entrepans de carn, és molt més preferible fer-ho amb producte fresc: pollastre, porc,... També es poden fer de formatge, tonyina, bonítol, ou o vegetals amb hummus, tomàquet, enciam, etc. "És qüestió de descostumar-nos perquè hi ha opcions d'entrepans molt bones", assegura. 

Arxivat a:
AlimentacióGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres