7 consells de Lucía mi pediatra per aquesta tardor

"Contes de tardor de Lucía, mi pediatra" és el nou llibre de la doctora que causa furor a les xarxes

per Criar.cat
Què passa quan tenim mal d'orella? Quines són les fruites i verdures de la tardor i què ens aporten al nostre organisme? Per què ens sentim nerviosos quan comencem l'escola? 

Tots aquests dubtes els resol Lucía Galán Bertrand, la doctora que causa furor a les xarxes, a "Contes de tardor de Lucía, mi pediatra". Un llibre que t'ajudarà a explicar als teus fills i filles algunes de les coses que passen a la tardor, però també durant tot l'any.

Hem pogut parlar amb Lucía mi pediatra i ens ha donat aquests 7 consells perquè els teus fills i filles gaudeixin d'una bona salut física i també mental durant aquesta estació de l'any. 
 

Cuida la vostra alimentació: menja fruites i verdures de temporada. Sabies que les figues o el kiwi són unes fruites boníssimes que tenim a la tardor i a més d'aportar moltes vitamines us ajudaran a anar de ventre i no tenir restrenyiment?

Acompanya els teus fills i filles a la tornada a l'escola: tornar a l'escola després de les vacances és un moment en el qual les criatures poden sentir por, estar nervioses, tenir dubtes o, fins i tot, que no hi vulguin anar. Valida les seves emocions, no t'enfadis per aquests motius, no els renyis i posa't al seu lloc. Demostra seguretat, confiança i sobretot acompanya'ls amb tendresa i sensibilitat.

Fuig de les presses: que els nostres fills i filles ens recordin com a pares i/o mares serens, tranquils i empàtics és un dels millors llegats que podem deixar-los.


Anticipeu-vos als fets: explica'ls quines seran les rutines a l'escola i què s'hi trobarà. Ressalta els aspectes positius de començar en una classe nova i transmet-los que els acompanyaràs en tot aquest meravellós aprenentatge.

Ensenya'ls la riquesa de la diversitat: no som estranys, som extraordinaris/es: no tots els nens i nenes són igual. Aquesta és la meravella de l'ésser humà. Treballa l'empatia, la compassió, la diversitat, la tolerància i el respecte cap als altres.

Ajuda'ls a entendre què els passa: per què els fa mal l'orella, per què es troben malament, què passa quan van a la pediatra, què li farà... Explicar-los totes aquestes coses quan estan malalts/es o quan toca anar al/a la pediatra, és una eina molt valuosa perquè perdin la por i aprenguin què hi passa al cos.

Busca temps per a tu, temps de parella, temps per cuidar-te i/o cuidar-vos: perquè si tu estàs bé, els teus fills i filles estaran bé. Cuidar-nos a nosaltres mateixos/es i a la parella si n'hi ha, no ens converteix en pitjors pares i/o mares. Buscar moments d'intimitat no fa que descuidis les teves criatures, voler a sortir a sopar amb la parella o amigues no et converteix en un mal progenitor/a. Recorda: si tu estàs bé, els teus fills i filles també estaran bé.

Aquests missatges, valors i consells els podreu trobar explicats al conte infantil "Contes de tardor de Lucía, mi pediatra", un llibre per aprendre tot això i molt més.

Títol: Contes de tardor de Lucía, mi pediatra
Autor: Lucía Galán Bertrand
Il·lustració: Núria Aparicio
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: de 3 a 5 anys
Gènere: conte infantil
Aspectes pedagògics: empatia, alimentació, salut, benestar emocional

 

AMB EL SUPORT DE


 
Arxivat a:
LlibresGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres