La carbassa és una hortalissa rica en nutrients antioxidants com les vitamines A,C,E. També té moltes vitamines del grup B i minerals com el calci, potasi o fòsfor. A més és ideal per començar amb l'alimentació complementària.
Des de
Criar.cat, la
Raquel Orgilés Vila, assessora BLW, ens ha preparat algunes receptes amb carbassa que segur que encanten als teus fills i filles. Senzilles, sanes i delicioses, amb un aliment que no pot faltar a taula aquesta tardor.
Truita dolça: Coure al forn la poma i la carbassa, picar les panses amb la carbassa i la poma. Distribuir la barreja per tota la paella i posar-hi els ous batuts.

Poma al forn (al gust)

Carbassa al forn (al gust)

Dos o tres ous

Canyella

Panses
Hamburgueses de quinoa i carbassa: Cal netejar la quinoa amb aigua fins que quedi ben neta i no surti escuma. Cuinar amb el doble d'aigua a foc mig. Reservar la quinoa. Sofregir la ceba morada ben fineta amb una mica d'oliva. Una vegada cuinada afegir-hi la carbassa a daus petits i barrejar-la. Afegir una miqueta de caldo de verdura i deixar cuinar a foc mig.

Ceba morada

Carbassa

Quinoa

Caldo de verdura

Pebre blanc

Oli d'oliva

Aigua

Farina de cigró
Arròs amb ceba caramelitzada i carbassa: tallar la ceba ben fineta i sofregir-la amb tomàquet i nyora. Abocar caldo a la paella. Afegir la carbassa pelada i tallada a daus, l'arròs, sal i pebre. Coure a foc lent fins que l'arròs s'hagi begut tot el caldo.

Carbassa al vapor a daus

Una ceba tallada fineta

Sofregit de ceba, tomàquet i nyora

Caldo de verdura

Arròs bomba
Bastonets de carbassa i carbassó: tallar el carbassó i la carbassa a bastonets i els cuinem al vapor. S'arrebossen amb farina blanca, ou i farina de galeta (en aquest ordre) i es posen al forn o a la fregidora d'aire

Un carbassó

Una carbassa petita

Farina integral de blat

Un ou ecològic

Pa ratllat integral
Mini pastissets d'adzuki i carbassa: batre els ous, barrejar amb el sofregit de ceba, tomàquet, all i nyora. Afegir la carbassa al vapor a trossets petits i els adzukis cuits. Posar-ho en motlles de silicona i al forn.

2 Ous (dependrà de la quantitat)

Adzuki cuits

Carbassa

Sofregit de ceba i tomàquet
Magdalenes de carbassa i poma: Triturar la carbassa, la poma i els dàtils amb la beguda de civada i l'oli d'oliva. En un recipient posar la farina i el llevat i remenar bé. Posar a sobre del que acabem de batre i barrejar amb l'ajuda d'unes varetes.
Abocar la massa en motlles de silicona i tot al forn, preescalfat anteriorment. Cal posar-ho uns 30 minuts a 180 graus o fins que l'escuradents surti sec (sense ventilador). Deixar que es refredin abans de menjar. Es pot servir amb crema d'ametlles.

(per 6 unitats) 85 grams de farina de civada

50 grams de carbassa al vapor

50 grams de poma

40 grams de dàtils (treure pinyol)

50 ml de beguda de civada

25 ml d'oli d'oliva

Mitja cullerada de llevat en pols