Isabela Kronember

Consells per començar l'any amb bon peu

Arriba el moment de fer propòsits per l'any que vindrà, aquí en teniu alguns

per Criar.cat
Isabela Kronember
El final d'any la tradició ens empeny a fer balanç dels dies i mesos viscuts, i també a pensar alguns propòsits per als que vindran. És un bon exercici per fer de forma individual o col·lectiva, amb la família. 

Avui, a Criar.cat, fem un recull de consells sobre criança i educació que pots transformar fàcilment en propòsits per aquest any que comencem:


Educa en positiu: deixa enrere els crits i els càstigs

L'educació en positiu consisteix a comprendre les necessitats i els motius pels quals una criatura es comporta de certa manera, i afrontar-ho sempre des de l'amor, el respecte i la comunicació, i deixar enrere els càstigs, les amenaces i els xantatges. 


Posar més en valor les coses que fem bé i, en lloc de retreure el que es fa malament, reflexionar-hi junts, parlar-ne i mostrar què milloraria si ho féssim diferent, són les claus per resoldre moltes situacions des del positivisme.
Cultiva la paciència, la teva i la de les teves criatures

La paciència, igual que la felicitat, no l'hem de buscar fora, sinó dins nostre. No depèn dels altres, sinó d'un mateix. No és estàtica ni permanent. La paciència, s'entrena i es treballa perquè hi ha moments que respirant no en tindrem prou.Ens i els hem acostumat a no esperar, al ritme frenètic, a la immediatesa. El problema el tenim quan topem amb la realitat. Una realitat que necessita uns tempos concrets per desenvolupar una amistat significativa, una relació afectuosa saludable o uns aprenentatges cognitius i d'interacció amb el món que ens envolta. Cal que mirem de revertir la situació perquè els infants entenguin que la vida no és això. Que moltes relacions, interaccions, objectius i processos de vida són lents.  Transforma la culpa

La culpa ha estat una gran eina de dominació i control patriarcal des del principi dels temps. I no és casual que sigui un sentiment compartit entre tantes dones i mares. Observa quan la sents i per què. I aplica aquests consells pràctics de la psicòloga Paola Roig per transformar-la: 
 Practica els límits sans

Els límits ens cuiden, ens protegeixen. La paraula límit té a veure amb una vora, amb el final d'alguna cosa, amb una frontera. Posar límits significa contenir, tenir cura i protegir. I els límits són inherents a la vida. Posa'n pocs, clars i coherents. I fes-ho des de l'amor que sents pel teu fill/a. 
Cocria i cuida la parella

Durant la mapaternitat i la criança el benestar de la parella és un tema central. No només per nosaltres mateixes, sinó també per les nostres criatures. Sol passar que entre bolquers bruts, adaptacions a l’escoleta, teletreball i gestió diària, gairebé no disposem d’aquest temps tan necessari per cuidar-nos, per cuidar la parella, i així també cuidar la família sencera.La criança porta associades una sèrie de càrregues mentals que és saludable que estiguin compartides amb la parella. Feu-ho per cuidar la vostra salut mental i la de la unitat familiar. Educa sense sexisme

Els lamentables casos de violència masclista que ens deixa l'any fan posar consciència en la necessitat de treballar la igualtat i la diversitat des de la infància. I això és cosa de tots i totes: mares, pares, família i escola. No hi ha excuses, no podem mirar cap a una altra banda.

 Fes un ús conscient de les pantalles

Vius constantment amb el telèfon a la mà? Estàs sempre preparat/da per immortalitzar un moment especial del teu fill/a? El teu fill o filla mira pantalles quan menja, viatja o simplement per distreure's? Desconnecta les pantalles per reconnectar amb la família, i educa en un ús responsable d'aquestes. 
Cuida el planeta 

Evitar tirar aliments, limitar els residus que generem, cuidar els recursos que ens dona el planeta. És a les nostres mans i aquí teniu alguns consells: 

Bona entrada d'any! 

 
Arxivat a:
NadalGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres