CDC via Unsplash

Mestres en pràctiques indignades per haver de trencar grups bombolla

No poden fer pràctiques als llocs on treballen fent menjadors. Asseguren que és per la seguretat de tothom i demanen a la Universitat de Barcelona més flexibilitat en temps de coronavirus

CDC via Unsplash
per Criar.cat
Són estudiants d'educació infantil i primària, la majoria d'elles i ells són de cinquè curs i estudien a la UB (campus Mundet). Aquests dies han vist com les escoles que se'ls ha assignat al fer les pràctiques no són les mateixes on treballen fent monitoratge de menjador. Això, segons diuen fa petar els grups bombolla i posa en risc la seguretat de tothom.

"Jo visc amb la meva família, tinc un germà a una altra escola i m'han assignat una segona escola que està a 30 minuts on treballo fent menjadors", ens explica la Irene Soler, membre del col·lectiu. "Això significa que estaria simultàniament a 2 escoles, amb la qual cosa si a la que estic treballant he de fer quarantena em quedo sense pràctiques, i si a la que estic fent pràctiques es fa quarantena no podré anar a treballar, a banda de multiplicar els meus contactes".


"L'únic que demanem si us plau és que se'ns obri una plaça als centres on ja estem fent menjadors, per la nostra seguretat però també per la de tothom". Explica que han enviat instàncies i correus però que la Universitat els ho ha denegat. "La seva justificació és que no entra en el plan docent. Sabem que s'han fet excepcions i sabem que en altres Universitats públiques catalanes funciona de manera molt diferent facilitant-los estar a la mateixa escola", assegura.

Des del col·lectiu afirmen que el sistema de pràctiques oferides de la seva Universitat ja tenia carències abans del coronavirus, però amb la Covid-19 s'ha agreujat la situació. És per això que han obert un compte a Twitter per reclamar a la Universitat que els deixin fer pràctiques als centres on fan menjadors, per reduir els riscos, per la seva seguretat i per poder compatibilitzar la vida laboral i acadèmica. 


Ens hem posat en contacte amb el departament de premsa de la Universitat de Barcelona per tal de contrastar els fets i actualment ens estan gestionant la petició per donar-nos resposta (ahir era festiu a Barcelona). Aquesta notícia serà actualitzada tan bon punt tinguem la informació restant.

Actualització: 28/9/20 La UB ha arribat a un acord amb les mestres en pràctiques. El compte de Twitter ha estat suprimit 
Arxivat a:
Generalcovidcole
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres