Jessica Lewis

Poden anar a l'escola ara si hi ha un positiu de Covid a casa?

Què passa quan són contacte estret fora de l'escola amb els últims canvis de protocol? T'ho expliquem

per Criar.cat
Jessica Lewis

Des de finals de febrer, el protocol per detectar casos de Covid a les escoles ha quedat sense efecte. Això vol dir que no es comptabilitzen els casos, no es fa estudi de contactes ni tampoc s'indiquen quarantenes en l'àmbit escolar, i només es manté un seguiment individualitzat en entorns amb persones de vulnerabilitat.

I si el contacte estret té lloc en l'entorn familiar? Si les criatures han tingut contacte estret amb un positiu de Covid a la llar però no presenten símptomes compatibles amb el virus poden seguir assistint a l'escola, sense haver de prendre mesures d'aïllament ni de control. Les famílies que ho vulguin, poden preventivament fer-los un test per descartar el contagi però en cap cas no fer la prova és motiu d'absència escolar


Només si una criatura presenta símptomes de Covid ha de restar a casa fins que es recuperi com amb qualsevol quadre víric. Des dels últims canvis de protocol, les famílies no estan obligades a comunicar si quan un alumne/a falta a classe és motiu d'haver-se contagiat de Covid, o bé per alguna altra circumstància. En conseqüència, tampoc es prescriuen tests d'antígens, i la realització d'aquests queda a voluntat de la família.  

El motiu d'aquest canvi de protocol rau en el fet que l'evidència científica ha aconseguit provar que la Covid transcorre majoritàriament de forma molt lleu entre els infants, i en aquest context és prioritari blindar la presencialitat de l'alumnat després de tres cursos molt complicats per la pandèmia


Alhora, el canvi de gestió també permet descongestionar l'atenció primària i els centres escolars que durant la pandèmia han hagut de corresponsabilitzar-se del control de casos Covid arribant a nivells límits de saturació.

Última actualització: 22 de març del 2022

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres