La recepta d'Ada Parellada per fer el millor torró saludable

La xef catalana compareix amb Criar els passos a seguir per fer aquest dolç típic de Nadal

Publicat el 13 de desembre de 2025 a les 08:00
Actualitzat el 13 de desembre de 2025 a les 14:24

Amb l'arribada de Nadal els torrons no poden faltar a sobre la taula. Aquest any us proposem fer amb la canalla aquests torrons saludables d'arròs inflat que ens ha preparat la xef Ada Parellada.

Una activitat divertida per fer amb la família o a l'escola que a més ens ajuda a posar en valor els aliments sans i saludables. La recepta és força senzilla tot i que s'haurà de quedar tota la nit a la nevera. Comencem!

Què necessito?

  • 200 g de xocolata negra sense sucre
  • 1 cullerada d'oli de coco
  • 1 cullerada de mantega d'ametlles
  • 40 g d'arròs inflat o 1 torradeta d'arròs inflat
  • 40 g d'ametlla torrada
  • 40 g d'orellanes
  • Pipes de carabassa

Quins passos he de seguir?

  1. Desfem la xocolata amb una cullerada d'oli de coco al bany maria (o al microones vigilant cada 30 segons).
  2. Piquem la torradeta d'arròs inflat amb les mans. Trenquem les ametlles amb un morter.
  3. Tallem les orellanes ben petites.
  4. Barregem la xocolata amb una cullerada de mantega d'ametlles. Per fer-la només s'ha de triturar 200 g d'ametlles en un robot de cuina. Es farà una mantega amb el seu propi greix.
  5. Hi afegim les ametlles trencades i l'arròs inflat.
  6. En un motlle col·loquem les orellanes i les pipes i hi aboquem la barreja de xocolata.
  7. Deixem refredar a la nevera si pot ser tota la nit.