Wikimedia commons

7 escapades de cap de setmana originals per fer en família a Catalunya

Si necessiteu reconnectar amb l'exterior i busqueu sortides originals, no us perdeu aquestes propostes per gaudir en família

5 d'abril de 2024 a les 07:29h
Wikimedia commons
Passem moltes hores tancats a casa o la feina, i els nostres fills a les escoles. Teniu ganes de fer una sortida a la natura? Avui et proposem cinc excursions agradables i senzilles per poder recuperar el contacte amb l'exterior i gaudir en família del paisatge.

Són propostes aptes per a totes les edats i per a qualsevol estació de l'any. 

Llista d'escapades originals en família per descobrir Catalunya:

Del Pirineu al Delta de l'Ebre, passant per la Costa Brava o racons poc coneguts prop de grans ciutats, aquí tens un recull de propostes que esperem que et facin reconnectar amb l'entorn privilegiat que tenim a Catalunya.

  1. Als peus del Puigmal (Ripollès) 
  2. Camí de ronda de Calella de Palafrugell a Llafranc (Baix Empordà)
  3. Parc Agrari de Sabadell (Vallès Occidental)
  4. Les Roques de Benet (Terra Alta)
  5. La Bassa de les Olles (Baix Ebre)
  6. Santa Fe del Montseny (Vallès Oriental) 
  7. Parc de la Mitjana de Lleida (Segrià)


Als peus del Puigmal (Ripollès)


Aquesta és una sortida per gaudir de paisatges d'alta muntanya, a la Vall de Ribes. Us proposem una passejada molt senzilla i apta per als més petits de la casa. Però sapigueu que si en teniu més ganes podeu ampliar-la perquè hi ha moltes rutes interessants que conflueixen en aquest mateix punt. 

La passejada més planera és arribant al refugi de Corral Blanc, al Collet de les Barraques. Allà podreu deixar el cotxe en una gran esplanada que hi ha. I també des d'allà començareu el camí a peu, una passejada d'uns 500 metres i uns 20 minuts per pista que us portarà a un prat molt gran ideal, per descansar o jugar al peu del Puigmal. Aneu amb calçat adequat si és l'hivern perquè podeu trobar-vos neu pel camí. Allà hi ha també una antiga barraca de pedres, que en el seu moment va servir per guardar eines i pernoctar, que capta l'atenció de grans i petits. 

I si us heu quedat amb ganes de més, podeu fer la ruta circular que va fins a la Font de l'home mort i torna al mateix punt de sortida. Una excursió senzilla, d'unes dues hores aproximadament i apta també perquè té poc desnivell, que us portarà pel mig del bosc fins a un rierol preciós que baixa des del Puigmal fins a Queralbs. 
 


Tipus de ruta: lineal o circular.
Dificultat: fàcil.
Durada: 20 ' (fins al prat) o 1 h (fins a la Font de l'home mort).  

De Calella a Llafranc: un camí de ronda de postal (Costa Brava)


El camí de ronda entre Calella de Palafrugell i Llafranc ofereix algunes de les millors panoràmiques de la Costa Brava i al mateix temps permet gaudir de l'encant d'un dels pobles de pescadors més emblemàtics de Catalunya. L'itinerari és perfecte per a criatures perquè és fàcil i planer. El color espectacular de l'aigua tempta molt als caminants ja que la ruta passa per diversos destins de bany de postal: cala del Golfet -al peu del castell de Cap Roig- així com les platges del Port Pelegrí, de Port Bo i del Canadell. Però haureu d'esperar a l'estiu per fer-vos-hi una remullada! Si us animeu a pujar al far de Sant Sebastià, podreu gaudir d'una de les millors panoràmiques d'aquest tresor paisatgístic que és la Costa Brava. 
 

 
Tipus de ruta: lineal.
Dificultat: fàcil.
Durada: 30 minuts. 


Passejant pel Parc Agrari de Sabadell 


Situat al nord-oest de Sabadell, pràcticament al límit municipal amb Terrassa, s’estenen gairebé 600 hectàrees d’un espai natural protegit: el Parc Agrari. Curiosament, es troba a pocs metres de la ronda Oest, la carretera de Matedepera i l’N-150 i del bullici de les dues capitals del Vallès Occidental, però un cop t'hi endinses, pels diversos accessos, arriba la calma. És un gran bosc ple de camins, amb diferents rutes que permeten descobrir altres paratges com el bosc de Can Deu. És ideal per passejar en família i per anar en bicicleta, també és habitual topar-se amb cavalls, ja que hi ha una hípica a la zona.
 

Tipus de ruta: circular.
Durada: 1 hora i mitja.
Dificultat: molt fàcil.

Admirant les Roques de Benet (Terra Alta)


Si busques un destí per fer un pícnic en família tot admirant un entorn natural espectacular, el mirador de les Roques de Benet és ideal. Ja dins del Parc Natural dels Ports, arribant per la carretera de la Franqueta que surt de la T-330, el trobaràs. Es tracta d'una zona assolellada amb un parc infantil des d'on podràs gaudir d'un dels paisatges més emblemàtics del massís del Port. També te vistes a Horta de Sant Joan i la muntanya de Santa Bàrbara.

També us podeu plantejar fer l'ascensió a les Roques, que comença des del mateix mirador. És una excursió d'1,5 quilòmetres aproximadament i 300 metres de desnivell recomanada a partir dels 5 anys. 
 


La Bassa de les Olles: descobrint el Delta de l'Ebre (Baix Ebre)


La Bassa de les Olles, la més petita del Delta de l'Ebre, concentra en 54 hectàrees tot allò més representatiu de la zona: fauna, vegetació, platja, aiguamolls, arrossars... Un autèntic paradís de la natura amb totes les facilitats per gaudir-ne, ja que disposa de zona de pícnic  amb parc infantil, diversos miradors integrats al paisatge amb accés fàcil per a tothom i camins per passejar per la llacuna sense alterar el silenci i la tranquil·litat dels ocells. 
 

Ruta: 4,9 quilòmetres.
Dificultat: fàcil.
Durada: 1 hora. 

El pantà de Santa Fe, al cor del Montseny (Vallès Oriental)


Endinsar-se al Montseny és descobrir la infinitat de colors que amaguen els seus boscos i passejar entre preciosos paisatges de muntanya. A més de 1.000 metres d'altitud hi trobareu el pantà de Santa Fe, un paratge bucòlic perfectament integrat en la natura. Podeu fer-hi la volta, seguint l'itinerari blau del Parc Natural del Montseny. És una ruta circular, fàcil i agradable, ressegueix els límits del pantà. L'itinerari comença i acaba des del mateix Centre d'Informació de Can Casades. Des d'aquí també podeu iniciar algunes de les altres excursions senyalitzades. Hi trobareu una zona de pícnic per dinar en família.
 
 

Tipus de ruta: circular (2,7 quilòmetres).
Dificultat: fàcil.
Durada: 1 hora aproximadament. 

Parc de la Mitjana de Lleida (Segrià)


El parc de la Mitjana de Lleida, més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua, sorprèn per la seva exuberància i bellesa, a les portes de Lleida. És un espai ideal per passar el dia amb les criatures perquè a més de gaudir del preciós paisatge que ofereix el pas del riu Segre, també disposa d'un espai de lleure on podem trobar un parc infantil, amb bancs i taules per seure i menjar. Rep aquest nom perquè antigament els ferrocarrils abocaven aquí el carbó que havien fet anar per moure les màquines, ja que aquest era el punt final del seu recorregut. Si busqueu per la zona, encara trobareu algunes restes! Una altra espai de lleure que agrada molt és el de l'embarcador, situat a la vora del riu Segre en la qual es pot observar el riu i descansar. Per la seva situació i la seva proximitat al riu és una zona molt bona per observar la flora i fauna del parc.
 




Refugi de Corral Blanc, Juanma Peláez, Irene Ramentol i Wikimedia Commons. 

 
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat