John Looy via Unsplash

«Vaig saber que estava embarassada després de saber que era positiva de Covid»

Un dia, de sobte, el marit de l'Anna va començar a tenir una mena de grip, però sense mocs. L'endemà l'Anna se sentia igual. Poc després va saber que estava embarassada

John Looy via Unsplash
per Criar.cat
"Primer va ser el meu marit. Tenia una mena de grip però sense mocs. L'endemà vaig començar jo a tenir símptomes. Tenia febrícula (tot i que per sort mai vaig passar de 38), i no tenia energia per res. Em sentia molt aixafada.

Al cap de dos dies de saber que era positiva per Covid vaig saber que estava embarassada. La preocupació va augmentar: no sabia com podia evolucionar l'embaràs ni si l'embrió ho podria aguantar.


Primer vaig estar a casa. Al cap d'una setmana m'ofegava molt i vaig decidir anar a l'hospital. Allà em volien fer una radiografia, i jo m'hi vaig negar. Sabia que hi havia altres maneres i no volia que l'embrió corres perill. 

En aquell moment em vaig sentir molt desinformada: no em van donar una alternativa que no fos fer-me una radiografia i em deien que no em podien fer una PCR si no ingressava. Finalment després d'anar a un segon hospital i de demanar una altra opinió em van confirmar que sí, que era positiva, però que per sort el pulmó no estava afectat.


No conec a ningú més que ho hagi passat i que hagi parit ja... tinc por que la bebè es contagi. Gairebé tots els estudis asseguren que no hi ha transmissió vertical, diuen que no els afecta, tinc por perquè el naixement s'acosta i no sé ben bé com evolucionarà tot plegat".

Aquest és el testimoni d'una de les nostres lectores. Segons l'Organització Mundial de la Salut:

Tothom té dret a tenir una experiència positiva en el part estigui o no confirmada una infecció per Covid-19

El respecte i el bon tracte, escollir acompanyant, bona comunicació amb l'equip professional, mobilitat i escollir la posició, pell amb pell i lactància dins de la primera hora de vida

Fent clic aquí podreu trobar la "Guia d'actuació enfront de casos d'infecció de la Covid-19 en embarassades i nadons" de CatSalut

 


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres