Recepta: la mona de Pasqua sana de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens prepara aquesta mona deliciosa i saludable

11 d'abril de 2022 a les 06:18h
per Alba Carreres
La xef Ada Parellada ens comparteix la seva recepta de mona casolana, ben sana i ben bona. Preneu nota perquè és ben senzilla de fer.

Si teniu ganes de fer una activitat amb tota la família, des de Criar.cat us proposem fer aquesta mona de Pasqua amb fruita fresca i pa de pessic. Comencem?


Ingredients:

Per la coca:
3 ous
1 iogurt
2 mesures de iogurt de sucre morè
1 mesura de iogurt d'oli d'oliva suau o de girasol
3 mesures de iogurt de farina
1 culleradeta de llevat

Per la crema de iogurt:
1 iogurt
150 grams de formatge d'untar
1 cullerada de sucre glaç

Per decorar:
Melmelada de préssec
4 maduixots
1 kiwi
1 plàtan
Figura de xocolata (o no)

Preparació:

Començarem fent la coca de iogurt. En un bol batem tres ous amb el iogurt. Farem servir l'envàs del iogurt per mesurar dues mesures de sucre. Ho integrem a la barreja anterior i batem.

A continuació afegim una mesura de iogurt d'oli i la integrem. Per últim tamisem tres mesures de iogurt de farina i una cullerada de llevat. Ho integrem amb l'ajuda d'una llengua pastissera o espàtula. Posem la barreja en un motlle i coem al forn durant 30 minuts a 180 graus. Quan la coca sigui cuita la traiem del forn i la deixem refredar completament.

Mentrestant, farem la crema per cobrir la mona. En un bol posem un iogurt, el formatge d'untar i una cullerada de sucre glaç. Batem amb l'ajuda d'unes barnilles fins que tinguem una crema.

Un cop la coca sigui freda, la partim per la meitat i la farcim de melmelada de préssec. La tapem i la cobrim amb la crema de iogurt i formatge.

Farem uns plomalls ben diferents: Tallem la punta d'una xeringa i l'anem clavant a les nostres fruites preferides. Un cop tinguem totes les fruites dins la xeringa hi clavem una broqueta i la traiem. Amb les restes de les fruites en fem daus petits.

Acabem la mona posant ametlla a làmines als costats i al centre hi posarem una figura de xocolata, la fruita a daus i els plomalls de fruita.

Esperem que us agradi!
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat