Adrià Costa

Noves aturades a les escoles i instituts el mes de gener

Els sindicats convoquen vaga per al 25 i 26 de gener

23 de desembre de 2022 a les 12:13h
Adrià Costa
Els mestres tornen a la vaga. Els sindicats educatius han anunciat aquest divendres al matí la convocatòria d'una vaga per al 25 i 26 de gener a tots els centres d'educació primària i secundària de Catalunya. La comunitat educativa reprèn així les mobilitzacions després de setmanes de negociacions amb el Departament d'Educació que han acabat sense cap acord.

Sobre la taula hi havia la planificació per revertir les retallades, un punt que va quedar fora de l'acord del setembre que va permetre començar el curs escolar amb normalitat i desconvocar-ne les vagues previstes. Els sindicats ja van alertar Educació que les reunions del desembre eren l'"última oportunitat" per evitar les mobilitzacions. 


Segons han detallat aquest divendres la representant d'USTEC, Iolanda Segura, i el coordinador en funcions d'Acció Sindical, Andreu Mumbrú, la demanda principal dels sindicats és aconseguir un pacte d'estabilitat del personal interí i que es faci un concurs restringit per a aquest col·lectiu. A més, també demanen considerar la prioritat de reduir el percentatge d'interins als centres. 

Més enllà de la incorporació de 3.500 nous professors a partir del mes de gener, queda pendent negociar amb el Departament encapçalat per Josep González-Cambray un calendari per revertir la resta de retallades. Entre aquestes, augmentar la inversió en educació fins al 6% del PIB català, equiparar els sous dels professors de formació professional i poder reduir en dues hores lectives l'horari dels docents majors de cinquanta anys.


 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat