Adrià Costa

Noves aturades a les escoles i instituts el mes de gener

Els sindicats convoquen vaga per al 25 i 26 de gener

Adrià Costa
Els mestres tornen a la vaga. Els sindicats educatius han anunciat aquest divendres al matí la convocatòria d'una vaga per al 25 i 26 de gener a tots els centres d'educació primària i secundària de Catalunya. La comunitat educativa reprèn així les mobilitzacions després de setmanes de negociacions amb el Departament d'Educació que han acabat sense cap acord.

Sobre la taula hi havia la planificació per revertir les retallades, un punt que va quedar fora de l'acord del setembre que va permetre començar el curs escolar amb normalitat i desconvocar-ne les vagues previstes. Els sindicats ja van alertar Educació que les reunions del desembre eren l'"última oportunitat" per evitar les mobilitzacions. 


Segons han detallat aquest divendres la representant d'USTEC, Iolanda Segura, i el coordinador en funcions d'Acció Sindical, Andreu Mumbrú, la demanda principal dels sindicats és aconseguir un pacte d'estabilitat del personal interí i que es faci un concurs restringit per a aquest col·lectiu. A més, també demanen considerar la prioritat de reduir el percentatge d'interins als centres. 

Més enllà de la incorporació de 3.500 nous professors a partir del mes de gener, queda pendent negociar amb el Departament encapçalat per Josep González-Cambray un calendari per revertir la resta de retallades. Entre aquestes, augmentar la inversió en educació fins al 6% del PIB català, equiparar els sous dels professors de formació professional i poder reduir en dues hores lectives l'horari dels docents majors de cinquanta anys.


 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres