Captura de pantalla Tiktok

Una mare d'una nena vegana s'indigna per haver de disfressar la seva filla de pescadora

La mare assegura que atempta contra els seus principis

Captura de pantalla Tiktok
per Alba Carreres
Cada vegada més, a les aules, es tenen en consideració diverses sensibilitats a l'hora d'escollir la disfressa grupal de Carnaval. Tot i això, de vegades poden generar conflictes quan les famílies o els infants decideixen no utilitzar-la per motius ètics o morals.

Això sol passar quan la disfressa reprodueix estereotips i rols de gènere, discriminacions de qualsevol mena, racisme (apropiació cultural i fins i tot blackfacing), es converteix en un referent poc sa o un personatge de gran complexitat per una criatura o bé simplement no es respecta la decisió de l'infant de no disfressar-se


En el cas d'aquesta mare, usuària del compte de TikTok @veganaynormal, comença explicant que se sent absolutament devastada i que té ganes de plorar i cremar-ho tot. "Estic fins als nassos que sempre se'ns digui a les persones que eduquem en el veganisme que adoctrinem", assegura.

La mare afirma que la tutora hauria contestat que l'alumna té un problema si no assisteix al Carnaval de l'escola, perquè segons explica tothom té principis morals, però a la classe hi ha una normativa. 


Segons ens explica la pedagoga Romina Pérez Toldi no hem d'obligar mai a una criatura a disfressar-se. "Disfressar-se implica transformar-se, ser una altra cosa, és quelcom tan íntim sobre la seva identitat que necessita ser tractat amb molta cura", assegura. 

"Tot i això els principis ètics i morals, si parlem d'infants petits son de les famílies, no dels infants, i en tot plegat es barregen moltes coses, i més quan s'ha polaritzat", explica la pedagoga.


"Ara em toca lluitar i escalar-ho a l'equip directiu", assegura la mare. De fet, segons la llei, no es pot discriminar ningú per les seves ceences religioses o morals. "Un altre cop a fer el numeret a l'escola. Estic farta que no se'ns tingui mai en compte", explica.

La mare ha rebut una allau de crítiques a les xarxes socials i el seu vídeo s'ha convertit en viral.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres