Ignacio Campo

No, no hi ha hagut un baby boom amb el confinament

De fet hi ha hagut una caiguda de la natalitat del 23%

Ignacio Campo
per Criar.cat
Tantes hores tancats a casa no han fet pujar l'índex de natalitat, sinó tot el contrari. Al desembre i gener, quan feia just nou mesos del confinament, es van registrar 13.141 nounats menys que l'any anterior, el que suposa una caiguda del 23%.

D'altres països en situació similar també han registrat aquesta tendència. En total s'ha calculat que s'han inscrit 45.054 bebès fruit d'aquells dies de confinament. Si ja veniem d'índex baixos aquesta davallada ha demostrat que la incertesa i la situació de crisi no conviden a tenir criatures. 


Hospitals com el de Sant Pau o Vall d'Hebrón de Barcelona, han atès un 10% menys de parts. La Covid ha fet caure l'esperança de vida, la natalitat i la migració. En declaracions a l'agència EFE, Albert Esteve, director del Centre d'Estudis Demogràfics (CED), ha augurat un període de creixement poblacional negatiu provocat per la pandèmia.

La Covid-19 no frenarà però l'envelliment de la població. "Les generacions del baby boom, que ara tenen entre 45 i 65 anys aniran arribant a la cúspide de la vida"; explica, i això no ho frenarà la pandèmia. 


A més, cada vegada neixen menys criatures, i segons explica, la caiguda del 60,8% dels matrimonis en el primer semestre del 2020 pel que fa al mateix període del 2019 permet predir la situació. "Tenim un mal presagi, aquesta aturada que ens ha imposat la Covid-19 s'està donant en societats que ja de per si mateix tenen fills molt tard i tenen dificultats a concebre a edats tardanes, no auguro res de bo per als naixements", explica Esteve.T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres