Setmana 9 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 9 d'embaràs

per Criar.cat
Què hi passa al cos?

L’embrió ja mesura uns 30 mil·límetres i pesa de 2 a 3 grams. A partir d’aquesta setmana ja deixa de ser un embrió com a tal i passa a anomenar-se fetus. Es mou amb freqüència però els moviments que fa són encara involuntaris perquè els músculs encara no estan connectats amb el cervell.

Les estructures de la cara (el nas, els ulls, la boca, les orelles…) són cada vegada més definides i els ossos comencen a formar-se i les costelles ja són identificables. Els genitals es comencen a diferenciar i les articulacions de braços i cames són ja distingibles: es poden apreciar els peus, els turmells, els canells i fins i tot els ditets. 

Què es pot notar?

L’augment del volum de sang durant l’embaràs per tal de satisfer les necessitats metabòliques del fetus fa que també arribi més sang a la resta d’òrgans del cos. Això sumat als canvis hormonals fan que es noti una brillantor i major elasticitat de la pell, cabells més lluents i unes ungles més fortes.

Consells de salut

Si no s’ha fet prèviament durant aquesta setmana, és molt recomanable demanar una visita a la llevadora/llevador o ginecòloga/ginecòleg per tal de fer una primera visita i poder rebre els consells pertinents segons cada situació. 

L’embaràs és una situació nova amb molts canvis físics i emocionals però no és una malaltia. Realitzar exercici físic amb regularitat és una de les recomanacions bàsiques en l’embaràs de baix risc per tal de mantenir el cos amb moviment i evitar problemes de circulació. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Shelby Deeter
per Júlia Martí i Irene Ramentol
Un qüestionari elaborat per la psicòloga Júlia Martí, experta en autoexigència
Imatge il·lustrativa
Jelleke Vanooteghem
per Irene Ramentol
Si tens un fill o filla nascut a partir del 2010, t'interessa
Imatge il·lustrativa
Benjamin Manley
Sabies que molts patrons de criança emergeixen del subconscient? La consultora de criança Judit Pla proposa revisar-los
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres