Heather Barnes

Retiren dels supermercats gelats amb substàncies cancerígenes

Es tracta de productes que contenen més òxid d'etilè del que està permès

per Criar.cat
Heather Barnes
Nestlé ha hagut de retirar dels supermercats gelats que contenien més òxid d'etilè del permès, una substància química que s'ha demostrat que és cancerígena.

En concret són cons d'Extreme de nata i maduixa i de vainilla i caramel que duien aquest estabilitzant procedent de Turquia als gelats. Nestlé ho va anunciar després que França assegurés la retirada de diverses marques de gelats del mercat. 


Fa cosa d'un mes, la marca, que és la companyia alimentària més gran del món, va reconèixer en un document intern, que més del 60% dels productes que ven no són saludables. L'anàlisi d'aquest document deixa fora els productes de nutrició infantil, menjar per animals, cafè i nutrició mèdica.

Un dels fets d'aquest informe que crida més l'atenció a les professionals del sector és la mala nota que reben les begudes d'aquesta marca, els productes de confiteria i gelats, que són dels productes més venuts. Però també sorprèn que el 18% de les aigües tampoc siguin saludables.


L'OCU va detectar fa unes setmanes residus tòxics en estabilitzants per a gelats i va demanar a Consum que clarifiqués quins lots, marques i sabors s'haurien vist afectats. Ara se sap que Nestlé és una d'aquestes marques.

Les restes d'aquest òxid d'etilè es trobarien en un additiu E410, goma de garrofí o garrofa, un producte molt utilitzat com estabilitzant en gelats. 

Què és l'òxid d'etilè? 

Es tracta d'un plaguicida, una substància classificada com a mutagènica i carcinogènica i tòxica per la reproducció. A la Unió Europea ja s'està retirant del mercat els productes fitosanitaris que el duien. Tot i això, ara s'ha trobat en un additiu E410.

Què és l'E410?

La goma de garrofí o farina de garrofa és un agent de textura d'ús autoritzat. El problema en aquest cas no és l'additiu sinó la seva contaminació amb una substància tan perillosa, que és el que ha provocat la retirada del mercat dels gelats.

Els gelats no és l'únic producte que en podria portar

De fet els gelats no és l'únic producte que portaria aquesta substància, l'òxid d'etilè, que és present en pans, brioixeria, pastissos, salses, plats preparats o formatges.


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres