AV

Així es controlaran els contagis als casals d'estiu

Salut posa el focus en el lleure educatiu per evitar brots de Covid

AV
L'explosió de contagis entre joves ha dut la Generalitat a aplicar un protocol específic per aturar l'expansió del virus dins del col·lectiu de lleure educatiu, sobretot monitors i monitores, que abasten les franges d'edat més afectades per la cinquena onada.  

La setmana vinent s'obrirà a les farmàcies un cribratge amb tests d'antígens, en contret als infants de 10 a 15 anys i als monitors que participin en aquestes activitats.


Es recomana fer els tests cada tres dies en cas de les activitats sense pernoctació i tres dies abans de l'inici de les activitats amb pernoctació segons ha explicat la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l'adolescència, Laia Asso.

Els testos no estan previstos per a menors de 10 anys perquè la incidència de Covid-19 "no ha tingut ni de lluny la pujada que en altres franges d'edat" i perquè el procediment d’automostra fa convenient que hi hagi una edat mínima, segons ha explicat Asso.


No es coneix amb certesa el nombre de farmàcies que oferiran els cribratges, però el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi Casas, ha assegurat que seran "més de la meitat".

Aquest estiu hi ha més activitats previstes que el 2020 però també que el 2019. En concret hi ha 6.500 activitats entre casals, cases de colònies, camps de treball i altres, segons el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra.

Serra ha afegit que els joves amb 10 anys o més que poden participar al cribratge són al voltant de 224.000 i els monitors són 32.193.

Els joves de menys de 16 anys que es facin la prova hauran d'anar acompanyats d'un progenitor, tutor o responsable per poder participar en el dispositiu. En cas que el jove tingui febre, serà derivat al servei d'atenció primària.

No s'enviaran SMS, sinó que els participants en activitats del lleure podran participar en el cribratge simplement entrant en una de les farmàcies que l'ofereixin. Al gruix de farmàcies no caldrà demanar hora, tot i que pot ser que alguns establiments més petits ho requereixin, ha dit Asso.

També es prioritzarà la vacunació dels professionals del lleure. Segons ha anunciat la secretària de l'Agència de Salut Pública, Carmen Cabezas, en els punts de vacunació hi haurà una secció exclusivament dedicada a monitors i monitores. 

La cinquena onada, protagonitzada per la variant Delta del virus, ha disparat la incidència entre menors, també en casals, que cada vegada més es troben amb positius entre els assistents i amb dificultats per suplir alguns dels treballadors. 


 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres