Setmana 36 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 36 d'embaràs

per Criar.cat
A la setmana 36 el nadó mesura uns 47 centímetres i pesa aproximadament entre 2.800 i 2.900 grams. En el cas que el nadó neixi durant aquesta setmana, tot i que encara se’l considera prematur, en general no necessita cures especials. A partir de la setmana 37 ja es considera que un nadó ha nascut a terme. 

Hi ha força nadons que durant aquesta setmana col·loquen el cap a la pelvis menor de la mare gestant i cada vegada li queda menys espai per moure’s. Tot i la reducció de moviments encara n’hi ha d’haver i en cas d’absència de moviment fetal cal consultar-ho immediatament amb la llevadora de confiança que ha fet el seguiment de l’embaràs.

Què es pot notar?

Els dolors provocats per l’encaixament del cap a la pelvis són normals i força freqüents, tot i així arribats a aquest punt sovint se sent un alleugeriment pel que fa a les digestions i en la respiració. 

Pot ser que els peus i els turmells es notin més inflats i pesats. Si s’han inflat excessivament o en molt poc temps cal comentar-ho a una llevadora. 

El cansament també pot ser més accentuat a causa del pes i de la circulació. També és força comú tenir insomni especialment a partir del tercer trimestre de l’embaràs. 

Consells de salut

A partir d’aquests moments és convenient que la mare gestant comenci a pensar en el seu pla de part i sàpiga quins són els indicis de part

En embarassos de risc baix es recomana caminar i mantenir una vida activa sense fer grans esforços per tal de facilitar el part. 

Pot ser que a partir d’aquesta setmana es cursin cultius vaginals i/o anals per determinar la presència o no d’estreptococ al canal de part. 

Els exercicis esferodinàmia, a sobre d’una fitball o pilota inflable, són especialment recomanats durant aquestes darreres setmanes. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres