Bia Octavia

Així ha afectat la pandèmia a la lactància materna

Les consultes sobre lactància han crescut un 116% en pandèmia segons un estudi de LactApp

Bia Octavia
Un informe de Lactapp repassa les conseqüències que la pandèmia ha tingut en la lactància materna. En un context de crisi sanitària i auge de la telemedicina, les consultes sobre lactància materna han crescut un 116% l'any 2020, comparades amb el 2019.

"Alguns hospitals van separar a mares i bebès en el postpart immediat i van posar traves per l'inici de la lactància materna en el cas de mares positives", asseguren les expertes a l'informe.


"A més es va prohibir l'entrada d'acompanyants en les visites, es van accelerar les consultes mèdiques de seguiment de postpart i es van tornar virtuals o telefòniques i els grups de lactància presencials es van tancar", expliquen. 

A causa de la dificultat d'accedir a atenció presencial, al 2020 van augmentar les consultes en línia sobre mastitis un 31%, les de baix pes en nounats un 11,6%, es van disparar un 132,8% les consultes sobre relactació, davant la necessitat de restablir la producció de llet després de veure's interrompuda, com va succeir després de les separacions de mares i bebès en el postpart immediat, a l'inici de la pandèmia.


Amb els grups de lactància presencials tancats, van pujar un 103,7% les preguntes en línia sobre tècniques de lactància, com a posició i agarri correctes. També s'ha recollit un notable augment de dubtes de dones sanitàries i treballadores essencials, preocupades per la compatibilitat de la seva feina amb la lactància materna.

Dues recerques del Regne Unit assenyalen que el 70% de les dones que van finalitzar la seva lactància durant la pandèmia va ser causat per la manca de suport presencial, el 45% de les dones que van donar a llum durant la pandèmia van trobar a faltar més suport a la lactància, i el 47% va recórrer a grups en línia. 

En aquest informe també es recullen dades sobre l'increment de símptomes d'ansietat i depressió durant la pandèmia i es repassa l'estudi complet sobre vacuna de la covid i lactància materna que LactApp ha dut a terme.
Alba Carreres
Responsable editorial de Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres