5 receptes amb carbassa que segur que encanten als teus fills/es

Una bona manera perquè les criatures mengin aquesta hortalissa típica de la tardor

per Raquel Orgillés Vila
La carbassa és una hortalissa rica en nutrients antioxidants com les vitamines A,C,E. També té moltes vitamines del grup B i minerals com el calci, potasi o fòsfor. A més és ideal per començar amb l'alimentació complementària.

Des de Criar.cat, la Raquel Orgilés Vila, assessora BLW, ens ha preparat algunes receptes amb carbassa que segur que encanten als teus fills i filles. Senzilles, sanes i delicioses, amb un aliment que no pot faltar a taula aquesta tardor. 


 

Truita dolça: Coure al forn la poma i la carbassa, picar les panses amb la carbassa i la poma. Distribuir la barreja per tota la paella i posar-hi els ous batuts. 

Poma al forn (al gust)
Carbassa al forn (al gust)
Dos o tres ous
Canyella
Panses

 

Hamburgueses de quinoa i carbassa: Cal netejar la quinoa amb aigua fins que quedi ben neta i no surti escuma. Cuinar amb el doble d'aigua a foc mig. Reservar la quinoa. Sofregir la ceba morada ben fineta amb una mica d'oliva. Una vegada cuinada afegir-hi la carbassa a daus petits i barrejar-la. Afegir una miqueta de caldo de verdura i deixar cuinar a foc mig. 

Ceba morada
Carbassa
Quinoa
Caldo de verdura
Pebre blanc
Oli d'oliva
Aigua
Farina de cigró

 

Arròs amb ceba caramelitzada i carbassa: tallar la ceba ben fineta i sofregir-la amb tomàquet i nyora. Abocar caldo a la paella. Afegir la carbassa pelada i tallada a daus, l'arròs, sal i pebre. Coure a foc lent fins que l'arròs s'hagi begut tot el caldo. 

Carbassa al vapor a daus
Una ceba tallada fineta
Sofregit de ceba, tomàquet i nyora
Caldo de verdura
Arròs bomba


 

Bastonets de carbassa i carbassó: tallar el carbassó i la carbassa a bastonets i els cuinem al vapor. S'arrebossen amb farina blanca, ou i farina de galeta (en aquest ordre) i es posen al forn o a la fregidora d'aire

Un carbassó
Una carbassa petita
Farina integral de blat
Un ou ecològic
Pa ratllat integral


 

Mini pastissets d'adzuki i carbassa: batre els ous, barrejar amb el sofregit de ceba, tomàquet, all i nyora. Afegir la carbassa al vapor a trossets petits i els adzukis cuits. Posar-ho en motlles de silicona i al forn. 

2 Ous (dependrà de la quantitat)
Adzuki cuits
Carbassa
Sofregit de ceba i tomàquet

 

Magdalenes de carbassa i poma: Triturar la carbassa, la poma i els dàtils amb la beguda de civada i l'oli d'oliva. En un recipient posar la farina i el llevat i remenar bé. Posar a sobre del que acabem de batre i barrejar amb l'ajuda d'unes varetes. 

Abocar la massa en motlles de silicona i tot al forn, preescalfat anteriorment. Cal posar-ho uns 30 minuts a 180 graus o fins que l'escuradents surti sec (sense ventilador). Deixar que es refredin abans de menjar. Es pot servir amb crema d'ametlles. 

(per 6 unitats) 85 grams de farina de civada
50 grams de carbassa al vapor
50 grams de poma
40 grams de dàtils (treure pinyol)
50 ml de beguda de civada
25 ml d'oli d'oliva
Mitja cullerada de llevat en pols

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres