Microgen/AdobeStock

Llum verda a la vacuna de la Covid en criatures

Els països europeus han de decidir ara si estenen la campanya de vacunació a la població infantil

per Criar.cat
Microgen/AdobeStock
L'Agència Europea de Medicaments (EMA) ha avalat vacunar les criatures d'entre 5 i 11 anys amb Pfizer-BioNTech contra la Covid-19. Després d'una reunió aquest dijous, les persones expertes de l'agència han validat els estudis clínics realitzats amb uns 2.000 nens que indiquen una efectivitat i la seguretat del vaccí per als menors comparable a la dels adults.

La dosi serà menor de la que es fa servir per als majors de 12 anys: una tercera part de l'habitual. De totes maneres, es posarà en dues injeccions en un espai de temps de tres setmanes.


És el primer vaccí que rep l'autorització del regulador de la Unió Europea per a aquesta franja d'edat. A finals de maig, l'EMA va aprovar l'ús de Pfizer-BioNTech en adolescents d'entre 12 i 15 anys.

L'EMA ha validat els estudis clínics de Pfizer-BioNTech sobre els efectes de la vacuna contra la covid-19 en nens d'entre 5 i 11 anys. Les proves conclouen que amb una tercera part de la dosi habitual s'aconsegueix una resposta immune "comparable" a la dels adults. Dels 1.305 nens que van rebre la vacuna, tres van desenvolupar covid-19, mentre que dels 663 que van rebre un placebo 16 van experimentar símptomes pel virus.Els efectes secundaris més comuns són similars als detectats en els majors de 12 anys i els adults: dolor local, cansament, mal de cap, dolor muscular i calfreds.

Amb l'autorització oficial, ara els països europeus hauran de decidir si estenen la campanya de vacunació a les franges infantils. El debat està servit. El cert és que pediatres reconeguts han coincidit aquests dies a manifestar dubtes sobre la prioritat de vacunar els menors de 12 anys. Rere aquesta sensació hi ha el convenciment que no és necessari tenir la població infantil immunitzada per controlar la pandèmia.

"On hem de posar el focus és en tenir la població adulta ben protegida. A nivell pediàtric preocupen molts altres virus abans que aquest", ens explicava fa pocs dies el Dr. Carlos Rodrigo, pediatra especialista en malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol. "Abans que la vacuna en infants s'ha de garantir la tercera dosi en ancians i col·lectius de risc", afegeix. 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres