Vols afegir sabor i valor nutritiu als plats de cuscús o de quinoa? Et recomanem cuinar-los afegint-hi caldo de verdures. Avui farem servir els caldos de verdura ecològics d'Aneto, amb tots els ingredients frescs i naturals. Així, els cereals agafen més gust i al mateix temps són més nutritius.
Aquesta recepta és ideal per als dies de tardor, quan us pot venir de gust una amanida tèbia. És un plat complet que conté fibra i vitamines gràcies als cigrons i les verdures. També és un plat versàtil que podeu menjar per dinar o per sopar, i també us podeu emportar les sobres a la feina l'endemà. També us animem crear la vostra variació adaptada als gustos dels vostres fills i filles.
Què necessito? (Per 3 o 4 persones)
- 2 moniatos, pelats i tallats a trossos quadrats
- ½ carabassa petita pelada i tallada a trossos quadrats
- 150 g de cigrons cuits
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- ¼ de culleradeta de sal
- Pebre
- 140 g de cuscús integral
- Una mica de julivert
- Un grapat de festucs
- 160 ml de caldo de verdures Aneto
Per la vinagreta
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 1 culleradeta de mel
- 4-5 cullerades d’oli d’oliva
El pas a pas
- Reescalfeu el forn a 190 °C.
- Repartiu els trossos de moniato, carabassa i els cigrons sobre una safata de forn. Afegiu-hi oli d'oliva, sal i pebre. Enforneu-ho durant 30 minuts, remenant una o dues vegades.
- Escalfeu el caldo Aneto fins que comenci a bullir. Quan bulli, traieu-ho del foc. Poseu el cuscús en un bol, afegiu-hi el caldo (el caldo ha de cobrir el cuscús ben bé. Tapeu-ho i deixeu-ho reposar durant 5 minuts.
- Remeneu el cuscús amb una forquilla.
- En un pot de vidre barregeu els ingredients per la vinagreta.
- Munteu el plat barrejant tots els ingredients i al final afegiu-hi la vinagreta.
Al vostre gust, també podeu posar més espècies a les verdures i als cigrons per exemple comí, pebre dolç i cúrcuma; o afegir ruca, espinacs o altres fulles verdes i algun formatge tipus feta o formatge de cabra.
