Publicat el 10 de novembre de 2025 a les 16:45

Vols afegir sabor i valor nutritiu als plats de cuscús o de quinoa? Et recomanem cuinar-los afegint-hi caldo de verdures. Avui farem servir els caldos de verdura ecològics d'Aneto, amb tots els ingredients frescs i naturals. Així, els cereals agafen més gust i al mateix temps són més nutritius.

Aquesta recepta és ideal per als dies de tardor, quan us pot venir de gust una amanida tèbia. És un plat complet que conté fibra i vitamines gràcies als cigrons i les verdures. També és un plat versàtil que podeu menjar per dinar o per sopar, i també us podeu emportar les sobres a la feina l'endemà. També us animem crear la vostra variació adaptada als gustos dels vostres fills i filles. 

Què necessito? (Per 3 o 4 persones)

  • 2 moniatos, pelats i tallats a trossos quadrats
  • ½ carabassa petita pelada i tallada a trossos quadrats
  • 150 g de cigrons cuits
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • ¼ de culleradeta de sal 
  • Pebre 
  • 140 g de cuscús integral
  • Una mica de julivert
  • Un grapat de festucs
  • 160 ml de caldo de verdures Aneto

Per la vinagreta

  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 1 culleradeta de mel
  • 4-5 cullerades d’oli d’oliva

El pas a pas

  1. Reescalfeu el forn a 190 °C.
  2. Repartiu els trossos de moniato, carabassa i els cigrons sobre una safata de forn. Afegiu-hi oli d'oliva, sal i pebre. Enforneu-ho durant 30 minuts, remenant una o dues vegades.
  3. Escalfeu el caldo Aneto fins que comenci a bullir. Quan bulli, traieu-ho del foc. Poseu el cuscús en un bol, afegiu-hi el caldo (el caldo ha de cobrir el cuscús ben bé.  Tapeu-ho i deixeu-ho reposar durant 5 minuts.
  4. Remeneu el cuscús amb una forquilla. 
  5. En un pot de vidre barregeu els ingredients per la vinagreta.
  6. Munteu el plat barrejant tots els ingredients i al final afegiu-hi la vinagreta.

Al vostre gust, també podeu posar més espècies a les verdures i als cigrons per exemple comí, pebre dolç i cúrcuma; o afegir ruca, espinacs o altres fulles verdes i algun formatge tipus feta o formatge de cabra.