L'abraçada, conte infantil

Contes per fomentar l'autoestima

L'Anna Mas, educadora social i creadora de Creaduca, ens ha preparat aquest llistat de llibres i contes per fomentar l'autoestima i autoconcepció

10 de febrer de 2022 a les 08:00h
L'abraçada, conte infantil
Es neix amb una autoestima: és quelcom que els infants desenvolupen de manera natural i que poden anar perdent si no treballem el reforç positiu. Hem de saber diferenciar entre autoestima i autoconcepte. 

Mentre l'autoestima és quelcom subjectiu i emocional, l'autoconcepte són les idees i les característiques que formen la imatge mental de com som. L'autoconcepte que nens i nenes tenen sobre ells i elles mateixos té un gran pes sobre tot allò relacionat amb el camp cognitiu i motivacional.


En aquest recull hi podreu trobar llibres per treballar l'autoestima des de ben petits i fins a l'adolescència, un recull fet amb la col·laboració de l'educadora social i creadora de Creaduca Anna Mas. 

  1. "L'abraçada" 
  2. "Salvatge"
  3. "Petita a la jungla"
  4. "Aquesta és l'Anita"
  5. "Jo soc" i "Jo vaig amb mi" 
  6. "T'estimo (quasi sempre)"
  7. "Contes per estimar-te millor"
  8. "La botiga de vides"

 

1. "L'abraçada", d'Eoin McLaughlin, Cristina Petit.  De 3 a 6 anys.
 

L'Eriçó està trist. Només una cosa pot animar-lo: una abraçada. Però cap animal el vol animar. A la Tortuga li passa exactament el mateix. L'Òliba explica que el problema és que l'Eriçó és massa punxegut i que la tortuga massa ossuda. Aconseguiran que algú els abraci?


Descarrega't una proposta didàctica per treballar aquest llibre a l'aula aquí 

2. "Salvatge", d'Emily Hughes. De 3 a 10 anys


Una nena viu feliç a la natura, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar. És audaç, valenta i increïblement lliure. Però un dia un nou animal entra en escena, un animal semblant a ella.

3. "Petita a la jungla". A partir de 3 anys


És difícil ser el petit d'una gran colla i més encara en la immensa jungla. Com més petit és més gran són les teves aventures i reptes. No importa com siguis de petit, només has de perdre la por i alimentar la teva curiositat. Marta Altés és una de les autores catalanes de llibre infantil amb més projecció internacional del moment. 

4. "Aquesta és l'Anita", de Joan Turu. A partir de 3 anys


L'Anita viu al fons del mar en un conte de fades. La crien els llops i parla amb els ocells. I tot això sense sortir de la seva habitació. Quin és el secret de l'Anita? Un viatge a la fantasia infantil

5. "Jo soc" i "Jo vaig amb mi", de Raquel Díaz Reguera. A partir dels 10 anys 


Són dos llibres que tracten l'autoestima i l'autoconcepció. A "Jo vaig amb mi" a una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Ella fa de tot per intentar-li agradar, fins que s'adona que ja no és ella i intenta recuperar qui és, la seva essència. 

A "Jo sóc", al Martí li agrada una nena. Ell és popular, ella és rara. Ell és bo en esports, ella és diferent. 



6. "T'estimo (quasi sempre)" d'Anna Llenas. A partir de 4 anys


Per què una mateixa característica d'una persona de vegades ens agrada i de vegades ens molesta? Lolo i Rita són molt diferents entre ells i de vegades acceptar aquesta diversitat no sempre és senzill. Un llibre que convida a la comprensió d'allò que ens fa diferents. 

7. "Contes per estimar-te millor", d'àlex Rovira i Francesc Miralles. A partir de 6 anys


Petites històries per reflexionar. i que tracten l'autoestima, l'eina més important amb què comptem per circular feliços per la muntanya russa de la vida. Les 35 històries que integren aquest llibre ensenyen a cultivar aquest poder des de la infantesa, despertant la imaginació, l'humor, la resiliència, l'amor i l'acceptació del que som. 

8. "La botiga de vides", d'Adrià Aguacil - A partir de 5 anys. 


La Júlia és una friqui: esquifida i maldestra, porta ferros, ulleres grosses i rodones i un rellotge de Doraemon. Els còmics i els llibres són els seus únics amics. No arribarà a ser mai com la Clara, que té carisma i fama. Però un dia un desconegut li dona un fullet en què s'anuncia una botiga de vides: allà et pots comprar una vida nova, però a canvi la teva està en venda. 


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat