Com donar el biberó de manera respectuosa?

Què és el mètode Kassing i per què és important donar el biberó també a demanda

2 de juny de 2022 a les 07:14h
per Alba Carreres, Mireia Serra Vila
Saps que el biberó també s'ha de donar a demanda? Que és vital que sigui la criatura qui s'autoreguli i decideixi la quantitat de llet que necessita en cada moment?

Saps que si un biberó raja massa aquest nadó estarà engolint i no menjant? Saps que com sigui així no quedarà saciat? La Mireia Serra Vila, assessora de lactàncies i promotora de "totes les lactàncies molen", ens explica com cal donar el biberó per tal que aquest moment sigui agradable pels dos.  


Com donar un biberó de manera respectuosa? Ningú ens ensenya com donar un biberó de manera respectuosa. Amb la lactància materna els nadons s'autorregulen i amb el biberó som nosaltres que oferim.

A l'hora de donar un biberó és important que la criatura estigui pràcticament asseguda a la nostra falda i amb la posició horitzontal amb la seva boca, es diu el mètode kassing. D'aquesta manera evitem que el bebè engoleixi. 


També és rellevant anar fent parades perquè la criatura respiri. Donar-li 30-40 succions (tampoc cal contar-les) i quan hagi menjat una mica cal retirar el biberó de la boca. Si no pot passar que no acabin saciats i que mengin més del que realment necessiten. 

Les mirades i carícies també són valuoses quan se'ls dona el biberó. També es pot posar la tetina a l'espai que hi ha entre la boca i el nas perquè facin el reflex de succió. Són tècniques que intenten imitar l'alimentació amb la lactància materna. 



Un altre fet fonamental és no posar horaris. El biberó, igual que el pit ha de ser a demanda i en funció de les necessitats de la criatura. Hi haurà moments que mengi més, altres que menys, no hem d'insistir o preocupar-nos perquè ha menjat menys en comparació a altres preses. 

Tipus de biberó: De biberons n'hi ha de molts tipus. És important que la tetina sigui sempre de flux lent, d'un forat com a molt, independentment de l'edat de la criatura, perquè d'aquesta manera també controlem que no els estiguem sobrealimentant.

Amb aquest sol forat el que fem és que la criatura hagi de fer l'esforç per aconseguir la llet i que hagi de fer un moviment amb la boca per alimentar-se. 
 
ficentrareport]
Arxivat a:
LactànciaGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres