Ariel Foletto

Com afecta el clor de la piscina a les criatures?

Primers banys, infeccions i riscos per una exposició prolongada al clor... Tot el que has de tenir present

per Criar.cat
Ariel Foletto
Quan fa calor, les criatures passen llargues estones remullant-se a la piscina. S'ho passen bé i fan activitat física a l'aire lliure al mateix temps. Però convé saber que és recomanable dosificar els banys, sobretot en el cas de nadons, per prevenir riscs inherents a l'exposició prolongada al clor i als microorganismes que podem trobar en aquestes aigües. 

Quins són aquests riscs? 

L'aigua de les piscines conté químics i microorganismes que poden afectar la pell sensible del nadó. Per aquest motiu, si la teva criatura té dermatitis atòpica o èczema és preferible que esperis uns mesos per fer el primer bany a la piscina.

Així mateix, per tal minimitzar l'efecte irritatiu a la pell, és recomanable dutxar-los sempre després del bany per eliminar el clor i aplicar crema hidratant a tot el cos.

 La funció respiratòria de les criatures és més procliu a reaccionar de forma irregular davant d'un element irritant com és el clor que contenen les piscines. La inhalació d'aquest químic de forma sostinguda pot atacar la paret dels pulmons i exposa els petits al risc de contraure asma, segons la Societat Espanyola de Pneumologia. Especialment en el cas d'infants de dos o tres anys, on encara els seus pulmons estan en plena fase de desenvolupament.


 Les piscines són caldo de cultiu de microorganismes que poden causar infeccions als ulls i a les orelles. Tot i així, la conjuntivitis també pot ser deguda al contacte dels ulls amb el clor de l'aigua. El clor, que s'utilitza com a agent antibacterià, produeix una irritació química de la conjuntiva. Per això és recomanable l'ús d'ulleres de busseig o natació. 


L'otitis és una de les infeccions més associades a les piscines. L'excés d'humitat pot irritar el conducte auditiu, facilitant que es produeixi una infecció. Per prevenir-ho, s'ha d'assecar en compte l'orella dels infants quan surtin de la piscina fent servir una tovallola.


- Infeccions per fongs. Al peu o, fins i tot, als genitals com en el cas de la vulvovaginitis. Aquest tipus d'infeccions es desencadenen per una irritació de determinades zones sensibles del cos exposades també a la humitat. 
Arxivat a:
SalutEstiuGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres