Ariel Foletto

El clor de la piscina és contraproduent per les criatures?

Primers banys, infeccions i riscos per una exposició prolongada al clor... Tot el que has de saber

8 de juny de 2022 a les 07:00h
Ariel Foletto
Quan fa calor, les criatures passen llargues estones remullant-se a la piscina. S'ho passen bé i fan activitat física a l'aire lliure al mateix temps. Però convé saber que és recomanable dosificar els banys, sobretot en el cas de nadons, per prevenir riscs inherents a l'exposició prolongada al clor i als microorganismes que podem trobar en aquestes aigües. 

Quins són aquests riscs? 

L'aigua de les piscines conté químics i microorganismes que poden afectar la pell sensible del nadó. Per aquest motiu, si la teva criatura té dermatitis atòpica o èczema és preferible que esperis uns mesos per fer el primer bany a la piscina.

Així mateix, per tal minimitzar l'efecte irritatiu a la pell, és recomanable dutxar-los sempre després del bany per eliminar el clor i aplicar crema hidratant a tot el cos.

 La funció respiratòria de les criatures és més procliu a reaccionar de forma irregular davant d'un element irritant com és el clor que contenen les piscines. La inhalació d'aquest químic de forma sostinguda pot atacar la paret dels pulmons i exposa els petits al risc de contraure asma, segons la Societat Espanyola de Pneumologia. Especialment en el cas d'infants de dos o tres anys, on encara els seus pulmons estan en plena fase de desenvolupament.


 Les piscines són caldo de cultiu de microorganismes que poden causar infeccions als ulls i a les orelles. Tot i així, la conjuntivitis també pot ser deguda al contacte dels ulls amb el clor de l'aigua. El clor, que s'utilitza com a agent antibacterià, produeix una irritació química de la conjuntiva. Per això és recomanable l'ús d'ulleres de busseig o natació. 


L'otitis és una de les infeccions més associades a les piscines. L'excés d'humitat pot irritar el conducte auditiu, facilitant que es produeixi una infecció. Per prevenir-ho, s'ha d'assecar en compte l'orella dels infants quan surtin de la piscina fent servir una tovallola.


Infeccions per fongs. Al peu o, fins i tot, als genitals com en el cas de la vulvovaginitis. Aquest tipus d'infeccions es desencadenen per una irritació de determinades zones sensibles del cos exposades també a la humitat. 
Arxivat a:
SalutEstiuGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat