Criar un infant a Catalunya costa gairebé un 30% més que fa quatre anys

Segons un estudi de Save the Children el cost de la criança a Catalunya ha augmentat un 29,8%

14 de juny de 2022 a les 15:42h
per Criar.cat
El cost de criar una criatura a Catalunya l'any 2022 és de 819€ al mes. La mitjana de l'estat és de 672€. Segons un estudi de Save the Children el cost de la criança ha augmentat un 29,8% a Catalunya des de l'any 2018.

De fet, segons l'estudi, el cost de tenir un fill/a és superior al PIB per càpita de Catalunya (17% més alt que la mitjana estatal), provocant que moltes famílies, sobretot les més vulnerables, no puguin fer front a totes les despeses. 


A més, provoca l'insòlit fet que hi hagi famílies que, en alguns dels membres, majoritàriament les dones, que som les que patim més desigualtats salarials i precarietats laborals després de ser mares, no els surti a compte dur a terme feina remunerada per tenir horaris totalment incompatibles amb les cures de les seves criatures. 

L'estudi també denota com les necessitats dels infants canvien a mesura que creixen i la despesa augmenta al llarg dels anys. Per a les franges de 0-3 i de 4 a 6 anys la despesa més elevada és la conciliació (llars d'infants, cangurs, escoletes...), fet que el curs vinent començarà a canviar amb la gratuïtat d'i2. Aquest cost representa un terç i un cinquè del total respectivament.



A partir dels 7 anys la partida més elevada és la de l'alimentació, que afecta el seu desenvolupament físic i psíquic. "No té sentit que si a mesura que els nens i nenes creixen i generen més despeses es rebin menys ajuts", assegura Emilie Rivas, responsable de Polítiques d'infància a Save The Children Catalunya. 


"A Catalunya des del 2011 no hi ha cap ajut específic per a la criança. Costa molt entendre com amb una renda alta i una economia prou competitiva Catalunya se situï a la cua d'Europa en taxes de pobresa infantil, només superades per Romania", diu Rivas.  

L'estudi anomenat "El cost de la Criança" posa de manifest totes les desigualtats territorials i l'augment de les despeses, que provoca que 171 mil llars no puguin cobrir el cost de la criança.




 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat