Taras Chernus

Les dones es masturben cada vegada més

La bretxa de masturbació respecte als homes disminueix del 62% al 47%, segons un estudi recent

Taras Chernus
per Criar.cat
A poc a poc, els tabús al voltant de la masturbació femenina van esvaint-se i la bretxa respecte als homes també es va escurçant. Cada vegada més dones es masturben, segons l'estudi anual de Womanizer publicat amb motiu del Dia Internacional de la Masturbació Igualitària, que enguany se celebra el 23 de juny. 

L'enquesta, que ha comptat amb 22.315 participants de 15 països diferents, conclou que la bretxa de masturbació ha passat en l'últim any del 62% al 47%. Una evolució positiva però que constata encara la gran diferència entre homes i dones pel que fa a l'autoplaer sexual.


Segons l'estudi, les dones s'han masturbat de mitjana 76 cops l'any, 23 vegades més que l'any passat. Per contra, els homes enquestats s'han masturbat una mitjana de 145 vegades (el 2021 eren 140), l'equivalent a 2,8 cops per setmana i el doble que la mitjana femenina.

El país on les dones practiquen més l'autoplaer és el Regne Unit (una mitjana de cent vegades l'any), seguit molt de prop per Espanya. Les dones enquestades a l'Estat s'han masturbat una mitjana de 99 vegades l'any, davant de les 164 vegades dels homes. La bretxa, doncs, ha passat del 62% del 2021 al 40%. Malgrat tot, hi ha un 19% de dones que no es masturben en absolut, davant només el 7% dels homes. 


Els resultats també revelen un canvi en la libido de les dones i els homes a l'Estat, que en tots dos casos cau. Ells qualifiquen el desig sexual amb un 7,3 sobre 10, mentre que elles ho fan amb un 6,5. El 2021, les notes eren de 7,8 en el cas dels homes i 7 en el de les dones. Paradoxalment, les dones es masturben més ara que el 2021, malgrat que, pel que sembla, el seu desig sexual ha decaigut.


El Dia Internacional de la Masturbació Igualitària se celebra des de fa dos anys però no té un dia fix. Es calcula en base a la bretxa fent evident la diferència de dies en què les dones no s'haurien masturbat encara amb relació als homes que ho haurien fet des del primer dia de l'any. Per això que enguany s'hagi avançat dos mesos és un bon senyal perquè evidencia que la bretxa disminueix tot i que continua sent necessari reivindicar la igualtat també en termes de plaer sexual. 

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Shelby Deeter
per Júlia Martí i Irene Ramentol
Un qüestionari elaborat per la psicòloga Júlia Martí, experta en autoexigència
Imatge il·lustrativa
Jelleke Vanooteghem
per Irene Ramentol
Si tens un fill o filla nascut a partir del 2010, t'interessa
Imatge il·lustrativa
Benjamin Manley
Sabies que molts patrons de criança emergeixen del subconscient? La consultora de criança Judit Pla proposa revisar-los
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres