Parcs infantils sense cap ombra i tobogans que s'enfilen fins als 50 ºC o 60ºC amb la calor

Té sentit que quedin inutilitzats a l'estiu quan les criatures més els necessiten?

Portem ja tres onades de calor aquest estiu en què les temperatures s'han enfilat per sobre dels 40ºC en alguns punts del país. Les criatures són un dels col·lectius més vulnerables a les altes temperatures, i per tant, és fonamental prendre mesures per prevenir-les dels cops de calor aquesta època de l'any.

Amb tot, i malgrat l'evidència científica publicada sobre el greu efecte de les altes temperatures en infants, encara hi ha parcs sense ni una sola ombra a l'estiu. I això no és tot perquè la majoria d'aquests espais incorporen materials que se s'escalfen molt amb la calor: metall, cautxú,...


Elements com els tobogans o els gronxadors poden arribar als 50 o 60ºC els dies àlgids de les onades. Per no esmentar que n'hi ha alguns també que no tenen ni una sola font on poder-se hidratar durant l'estona de joc.

És cert que no passa a tots els municipis. Alguns han previst tendals o arbres per condicionar els parcs perquè siguin hàbils totes les estacions de l'any. Però encara n'hi ha molts que continuen totalment exposats al sol a l'estiu, malgrat l'amenaça creixent d'onades de calor pel canvi climàtic.  El resultat és que els parcs acaben quedant absolutament deserts per les altes temperatures. Té, doncs, sentit que quedin inutilitzats en l'època de l'any en què les criatures més les necessiten perquè passen més hores a casa?

La darrera Enquesta de Salut de Catalunya posa el focus en la tendència creixent del sedentarisme dels infants i assenyala l'abús de pantalles. L'administració, per la seva banda, té posada l'alerta en tractar-se d'un potencial problema de salut pública. Però es fa prou perquè les criatures que passen hores a casa durant les vacances d'estiu puguin airejar-se i fer exercici a l'estiu?
 
 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres