Jacopo Maia

Els 12 aliments amb més pesticides

T'expliquem quins són i et donem alguns consells per netejar fruites i verdures de forma efectiva

17 de gener de 2023 a les 08:00h
Jacopo Maia
Els pesticides són els químics que s'utilitzen per controlar les plagues en els cultius. Ara bé, es tracta de productes que quan consumim les fruites i verdures cal netejar correctament per la càrrega que comporten.

L'associació americana Ecologist World Group ha estat 17 anys realitzant un informe en què recull la presència dels pesticides en els aliments que comprem als supermercats. 


Quines són les fruites i verdures que tenen més pesticides? Per ordre descendent: les maduixes, els espinacs, la col Kale, les nectarines, les pomes, el raïm, les cireres, els préssecs, les peres, el pebrot, l'api i els tomàquets

La llista està avalada per la Comissió Europea, que malgrat això, assegura que cap producte europeu supera els límits de pesticides permesos.Trucs per retirar bé les pesticides


La majoria de vegades que hem de rentar fruites i verdures, ho fem passant els aliments una estona per sota l'aixeta. Tot i aquesta pot ser una manera efectiva d'eliminar-ne els pesticides que duen, no sempre funciona.

Si no hi ha la possibilitat de comprar productes orgànics, que no porten components artificials, a continuació unes quantes maneres de garantir que el que mengem està el més lliure possible de components químics.

Una possible manera d'eliminar pesticides és deixar la fruita o verdura que vulguem netejar submergida en una solució d'aigua barrejada amb bicarbonat durant 15 segons. La proporció ha de ser d'una cullerada de bicarbonat per dues d'aigua.

El vinagre també pot ser una solució, però hi ha l'inconvenient que deixi el seu gust als aliments que estem intentant netejar.

Una de les solucions més efectives és no limitar-se a passar per aigua les fruites i les verdures, sinó eixugar-les després amb un drap, fregant-les a consciència.
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat