Jacopo Maia

Els 12 aliments amb més pesticides

T'expliquem quins són i et donem alguns consells per netejar fruites i verdures de forma efectiva

Jacopo Maia
per Criar.cat
Els pesticides són els químics que s'utilitzen per controlar les plagues en els cultius. Ara bé, es tracta de productes que quan consumim les fruites i verdures cal netejar correctament per la càrrega que comporten.

L'associació americana Ecologist World Group ha estat 17 anys realitzant un informe en què recull la presència dels pesticides en els aliments que comprem als supermercats. 


Quines són les fruites i verdures que tenen més pesticides? Per ordre descendent: les maduixes, els espinacs, la col Kale, les nectarines, les pomes, el raïm, les cireres, els préssecs, les peres, el pebrot, l'api i els tomàquets

La llista està avalada per la Comissió Europea, que malgrat això, assegura que cap producte europeu supera els límits de pesticides permesos.Trucs per retirar bé les pesticides

La majoria de vegades que hem de rentar fruites i verdures, ho fem passant els aliments una estona per sota l'aixeta. Tot i aquesta pot ser una manera efectiva d'eliminar-ne els pesticides que duen, no sempre funciona.

Si no hi ha la possibilitat de comprar productes orgànics, que no porten components artificials, a continuació unes quantes maneres de garantir que el que mengem està el més lliure possible de components químics.

Una possible manera d'eliminar pesticides és deixar la fruita o verdura que vulguem netejar submergida en una solució d'aigua barrejada amb bicarbonat durant 15 segons. La proporció ha de ser d'una cullerada de bicarbonat per dues d'aigua.

El vinagre també pot ser una solució, però hi ha l'inconvenient que deixi el seu gust als aliments que estem intentant netejar.

Una de les solucions més efectives és no limitar-se a passar per aigua les fruites i les verdures, sinó eixugar-les després amb un drap, fregant-les a consciència.
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres