L'
embaràs és una època en què et pot venir de gust fer-te un
tatuatge per rememorar aquesta etapa única i efímera, i en ocasions, ens heu fet arribar consultes sobre
si és segur o no fer-se'n un quan s'està gestant.
El cert és que hi ha poca informació sobre la seguretat dels tints de la pell utilitzats per a tatuatge durant l'embaràs. Segons l'
Associació Americana de Pediatria, és possible que els
productes químics del tint puguin afectar el desenvolupament del nadó durant les primeres 12 setmanes. Tot i això, els riscos són desconeguts.
En ocasions, també es diu que tenir un tatuatge a l'esquena és incompatible amb l'epidural. Però també, segons l'Associació Americana de Pediatria, hi ha molt pocs estudis concloents sobre els riscos i cap dada avala aquesta hipòtesi.
El risc realment contrastat de tatuar-se durant l'embaràs i, fins i tot durant la lactància, és la possibilitat de contraure una
infecció, com ara l'hepatitis B i el VIH. Tot i que el risc és petit, l'Associació Americana de Pediatria recomana esperar o, si no és possible, que es prenguin les següents precaucions i mesures de seguretat:

Assegureu-vos que són professionals registrats.

Que sempre usin guants durant el procediment.

Que tinguin una unitat d'esterilització per esterilitzar els materials.

Que les superfícies estan netes.

Totes les agulles que s'utilitzen són noves, d'un sol ús i fetes per a un sol ús.

Els embenats són estèrils, empaquetats i sense obrir.

Els tints o tinta usada per al tatuatge són també en envàs estèril i sense obrir.
I amb
henna? Durant milers d'anys, les dones a Egipte, l'Índia, i gran part de l'Orient Mitjà han invocat la bona sort als seus embarassos mitjançant bells dissenys de henna a les panxes embarassades en el tercer trimestre.
Però has de saber que hi ha diferents tipus de henna. La que és segura i natural tenyeix la pell de taronja, vermell, marró, canyella, maó, xocolata o cafè i pot durar entre una a quatre setmanes.
En canvi, la
henna negra no és segura per a ningú. Conté parafenilendiamina (PPD), que causa cremades, butllofes i diverses reaccions que poden durar mesos i és difícil de diagnosticar i tractar. Per això, convé assegurar-se bé que el producte és 100% natural abans de fer-se un tatuatge amb henna.