iStock

El temps d'espera per rebre atenció pediàtrica a Catalunya és el més alt de l'Estat

L'OCU denuncia que se supera l'objectiu de dos dies

iStock
per Criar.cat
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), ha denunciat que a Catalunya el temps d'espera mitjà per veure el o la pediatra és el més alt de l'Estat. Així es desprèn d'una enquesta que l'OCU ha elaborat entre el 15 de març i el 2 d'abril i en la qual hi han participat 2.261 persones.

En concret, les famílies han d'esperar 3,9 dies de mitjana per poder dur els seus fills. Supera, doncs, l'objectiu de dos dies d'espera de mitjana. Al conjunt de l'Estat, les consultes presencials se situen en els 2,9 dies hàbils i en els 2,7 en el cas de les telefòniques. 


Murcia i Castella i Lleó són les regions on els ciutadans són atesos amb més agilitat, havent d’esperar una mitjana de 2,9 i 3 dies respectivament. 

En el cas del metge de família, l'espera és de gairebé set dies. Concretament, la demora se situa en els 6,9 dies hàbils, la xifra més elevada de tot l'Estat


Aquest termini és molt superior a les 48 hores d'espera màxima que les comunitats autònomes i el ministeri de Sanitat van fixar ara fa quatre anys a través del Marc Estratègic per a l'Atenció Primària. De fet, només el 32% d'aquestes cites compleix actualment aquest compromís, segons l'OCU.


L’enquesta de l’OCU té en compte només els dies hàbils, aquells en què el Centre d’Atenció Primària està obert, i comença a calcular l’espera a partir de l'endemà en què es demana una cita presencial amb el metge a través del web del Servei de Salut o l'aplicació per al mòbil. Així, Catalunya i la Comunitat de Madrid estan al capdavant de la classificació, amb 6,9 i 5,7 dies de demora respectivament. 

A Catalunya, a més, en el cas de cita telefònica, l'espera se situa en 5,5 dies, i pel que fa a les consultes presencials amb infermeria, la demora és de 3,9 dies, també la més alta en comparació amb altres comunitats autònomes.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres