iStock

El temps d'espera per rebre atenció pediàtrica a Catalunya és el més alt de l'Estat

L'OCU denuncia que se supera l'objectiu de dos dies

24 de maig de 2023 a les 07:30h
iStock
per Criar.cat
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), ha denunciat que a Catalunya el temps d'espera mitjà per veure el o la pediatra és el més alt de l'Estat. Així es desprèn d'una enquesta que l'OCU ha elaborat entre el 15 de març i el 2 d'abril i en la qual hi han participat 2.261 persones.

En concret, les famílies han d'esperar 3,9 dies de mitjana per poder dur els seus fills. Supera, doncs, l'objectiu de dos dies d'espera de mitjana. Al conjunt de l'Estat, les consultes presencials se situen en els 2,9 dies hàbils i en els 2,7 en el cas de les telefòniques. 


Murcia i Castella i Lleó són les regions on els ciutadans són atesos amb més agilitat, havent d’esperar una mitjana de 2,9 i 3 dies respectivament. 

En el cas del metge de família, l'espera és de gairebé set dies. Concretament, la demora se situa en els 6,9 dies hàbils, la xifra més elevada de tot l'Estat


Aquest termini és molt superior a les 48 hores d'espera màxima que les comunitats autònomes i el ministeri de Sanitat van fixar ara fa quatre anys a través del Marc Estratègic per a l'Atenció Primària. De fet, només el 32% d'aquestes cites compleix actualment aquest compromís, segons l'OCU.


L’enquesta de l’OCU té en compte només els dies hàbils, aquells en què el Centre d’Atenció Primària està obert, i comença a calcular l’espera a partir de l'endemà en què es demana una cita presencial amb el metge a través del web del Servei de Salut o l'aplicació per al mòbil. Així, Catalunya i la Comunitat de Madrid estan al capdavant de la classificació, amb 6,9 i 5,7 dies de demora respectivament. 

A Catalunya, a més, en el cas de cita telefònica, l'espera se situa en 5,5 dies, i pel que fa a les consultes presencials amb infermeria, la demora és de 3,9 dies, també la més alta en comparació amb altres comunitats autònomes.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Martí Albesa
per Lluís Girona
El Govern accedeix a la proposta del Consell d'Educació de Catalunya que demanava tenir cinc dies laborables per preparar el retorn a les aules
Imatge il·lustrativa
Guillaume de Germain
per Alba Castellvi Miquel/Irene Ramentol
Claus perquè els infants es posin reptes, amb una mirada inclusiva
Imatge il·lustrativa
Ksenia Makagonov
Hi ha aprenentatges que superen els riscs des del punt de vista neurocientífic
Imatge il·lustrativa
Departament d'Educació
per Irene Ramentol
Propostes pedagògiques per Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat