eyesssence

Plans pel mes de juny amb criatures

Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per aquest mes per a tota la família

1 de juny de 2023 a les 07:30h
eyesssence
per Mar Domènech
Aquest mes de juny totes i tots tenim ganes de sortir a la natura i de fer trobades amb la família i amistats. S'apropen temps de revetlles i petards, però abans hi ha plans gastronòmics, festivals de música, circ, espectacles de carrer i contes, i propostes familiars que ens conviden a conèixer nous indrets. I com sempre trobareu molt més a la nostra secció de Criar en Ruta

Criar.cat aquest mes hem seleccionat propostes d'arreu, deu plans que ben segur us faran gaudir en família. 

  1. Exposició “Cora. Canvia el món si canvio de gènere?”
  2. Festival Píndoles
  3. Les històries de l'avi Josep
  4. Festival Marrameu
  5. Abans de néixer al Palau
  6. L'Embotona't
  7. Rústic Festa
  8. Racons de Mar
  9. Fira del Tap i el Suro
  10. La Ciència de Pixar
 
 

 Exposició “Cora. Canvia el món si canvio de gènere?” - fins al 29 de juliol a Barcelona


El Centre LGTBI de Barcelona acull l’exposició fotogràfica “Cora. Canvia el món si canvio de gènere?” de la fotoperiodista argentina Gabo Caruso. La fotògrafa va conèixer Cora el 2018 i ha seguit el seu creixement des d'aleshores. La mostra reuneix un conjunt de fotografies que segueixen la infància de Cora i els seus primers ritus de pas per visibilitzar qui és: una nena trans*. L’exposició forma part del nou cicle d’activitats del Centre LGTBI de Barcelona, “La ploma als carrers” i es pot visitar lliurement fins al 29 de juliol. Llegiu tota la info i altres propostes del centre.

 Festival Píndoles - del 9 al 11 de juny a Barcelona


Del 9 a l'11 de juny, els racons més singulars i emblemàtics del Castell de Montjuïc tornen a convertir-se en escenari del millor teatre breu en català. El festival, que aquest any arriba a la novena edició, és un punt de trobada del talent local emergent i els artistes ja consolidats. Es caracteritza per la representació simultània de les obres en diferents espais, el seu aforament reduït i el públic a tocar dels artistes. A més, per primera vegada, aquest any hi ha la proposta Píndoles en família. El diumenge 11 de juny al matí es representaran quatre espectacles breus per aquest públic en diferents horaris: Els antípodes i la mar, de nou, a l'altra banda del món de Carles Alcoy, En clau de sol de Santi Rovira, Hey Soul Sister de la Cia. La Mariona i Que pari la música de Lídia Clua. Consulteu la programació aquí.


 Les històries de l'avi Josep - del 8 al 15 de juny a Barcelona


Les històries de l’avi Josep és un musical original de Mateu Peramiquel i Mar Puig i que aquest mes de juny podeu veure a l'Aquitània Teatre de Barcelona. L'espectacle narra quatre històries inspirades en converses que la Mar va tenir amb el seu avi Josep. Vivències basades en fets reals de la seva vida a on veurem contradiccions i reflexions que es produeixen al parlar de segons quins temes amb dues persones d’edats tan diferents. Un espectacle ideal per veure en família. Compreu aquí la vostra entrada.   

 Festival Marrameu - 10 i 11 de juny a Torrelameu


Arriba una nova edició del festival d'espectacles i contes de Torrelameu. Durant el cap de setmana els carrers i places d'aquesta vila de la Noguera s'omplen de teatre, conta contes, titelles, música i acrobàcia. Propostes per a diferents franges d'edat, grans i petits. Hi ha espectacles gratuïts i altres de pagament al mòdic preu de 3 €. Compreu aquí les vostres entrades.

 Abans de néixer al Palau - 10 de juny a Barcelona


Si esteu embarassats o coneixeu algú aquesta informació us pot interessar. Cada any, dins al cicle de Concerts Familiars el Palau de la Música ofereix un taller musical per fer durant l'embaràs. A través de la veu, el cos i diferents recursos musicals podreu realitzar un viatge sonor vers l'univers auditiu del vostre fill/a abans de néixer. Ideal per fer a partir del cinqué mes de gestació que és quan el sentit de l'oïda del futur nadó ja està completament format. Està dirigit a embarassades i acompanyant adult, el preu de l'entrada és de 15 €. Trobareu aquí tota la informació.

 L'Embotona't - 11 de juny a Barcelona 


El Poble Espanyol de Barcelona acollirà el primer festival familiar que reivindica que la cultura i l'art han de ser inclusius i accessibles a tots els públics. Una jornada solidària que comptarà amb les actuacions musicals de Dàmaris Gelabert, Xiula i Reggae per Xics. També amb contes com els de Vivim del Cuento, Noemí Font i El Botó Màgic. I amb dos convidats estel·lars Sara Roy i el Mic del SX3. Entrades a partir de 15 €. A més, les nostres famílies lectores teniu un 15% de descompte (al comprar l'entrada trieu opció codi promocional, escriviu CRIAR, cliqueu mostrar promoció i ja s'aplica el descompte), tota la recaptació va destinada a la Fundació ASPASIM. Compreu aquí la vostra entrada.

 Rústic Festa - 17 de juny a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant


La Masia de Castelló s'omplirà durant tota una tarda d'espectacles i tallers infantils. Una edició a on l'associació del festival familiar vol reivindicar i fer visible el paper i la veu de les dones del nostre territori. Així les actuacions musicals aniran de la mà dels grups Ellas music band, La Cosina, Catukra i Les Testarudes. A més, d'un espectacle de titelles i un conta contes feminista "La veritat de les princeses", i tallers per a totes les edats. I per fer un pla del tot rodó, hi haurà paradetes de menjar saludable. Entrades anticipades a partir de 10 € adults i 6 € infants de 4 a 10 anys. Consulteu tota la programació aquí.

  Racons de Mar - 17 i 18 de juny al Port de Tarragona


Un festival de referència a Tarragona que vol omplir de música i activitat cultural l'entorn portuari. Propostes de diferents estils i edats que transformen els espais del port com el far de la Banya, el Moll de Costa, l’Escala Reial, les grues històriques del Moll de Costa i l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco en escenari culturals. El diumenge 18 de juny al matí les famílies podeu gaudir de l'espectacle Bernat, el pescador de Galiot Teatre i també de diferents tallers en el Raconet familiar que es munta a l'ombra del Tinglado. Entreu al seu web per a més informació.

 Fira del Tap i el Suro - 17 i 18 de juny a Cassà de la Selva


El suro és un producte natural molt arrelat als municipis del voltant del massís de les Gavarres entre ells Cassà de la Selva. Durant un cap de setmana el municipi es transforma en una festa a on el suro n'és el protagonista. Si hi aneu podreu gaudir de més de 40 activitats programades com ara tast de vins, música, xerrades, visites guiades a les fàbriques, demostració d'ofici, mercat de productes fets amb aquest material i tallers familiars. Aquí teniu tota la programació.

 La Ciència de Pixar - fins al 23 de setembre a Barcelona


Si a casa sou amants de les pel·lícules de Pixar, heu de passar per la nova exposició del Museu de la Ciència CosmoCaixa. Una proposta interactiva per descobrir els processos creatius que han fet possible la creació d’alguns dels seus personatges animats més cèlebres: Buzz Lightyear, Dory, Mike i Sully. Ideal per entendre les tècniques d'animació com el modelatge, el rigging, etc. Consulteu aquí visites comentades, tallers i altres activitats relacionades.
Fotos: Gabo Caruso, Sergi Panizo, Restaurant Luigi, Julià Escudé, Ajuntament de Torrelameu, Palau de la Música, Embotona't Festival, Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Galiot Teatre, Fira del Tap i el Suro i i Waaau Audiovisual
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat