Engin Akyurt

4 receptes de salses delicioses per acompanyar la pasta (més enllà del tomàquet fregit)

Idees senzilles de preparar i amb ingredients d'allò més originals per innovar a la cuina

25 de juny de 2024 a les 07:00h
Engin Akyurt
Ai, la pasta! No sabem què té però és un plat d'èxit assegurat en gairebé tots els infants (i també els adults!). El que passa és que, sigui per les presses del dia a dia o per la falta de creativitat culinària, pràcticament sempre l'acabem acompanyant del mateix: de tomàquet fregit.

I sí, la salsa de tomàquet és una gran aliada, però es pot convertir en monòtona i avorrida si hi recorrem assíduament. És per això que avui us portem quatre receptes de sales ideals per acompanyar la pasta, que són d'allò més fàcils de preparar i també saludables, amb ingredients originals que fàcilment podrem trobar al supermercat.
Publicitat


Abans de compartir-vos-les, però, és interessant tenir en compte que la pasta (i els cereals no refinats en general), tot i la mala premsa que han rebut en alguns casos, són un aliment indispensable en el sí d'una dieta saludable. I és que gràcies a la seva gran quantitat d'hidrats de carboni d'absorció lenta, ens aporten energia a llarg termini, essencial per poder acabar el dia no sentir que no podem més.

Ara bé, hem de recórrer sempre a la pasta (o a l'arròs, o al pa) blanca? La resposta és que no. De fet, idealment, s'hauria d'intentar que cada cop més, el rebost de casa nostra prescindís de la versió blanca del cereal i comencés a incorporar la integral. També és interessant explorar varietats antigues de blat, com l'espelta, el kamut o el fajol.
Publicitat


I això per què? Doncs perquè a diferència del cereal blanc, l'integral o l'antic no han estat sotmesos a un procés de refinat i, per tant, contenen més nutrients i propietats beneficioses per al nostre organisme. Per entendre'ns, per aconseguir que un cereal sigui blanc, aquest abans ha hagut de ser tractat per retirar-li la closca que el cobreix, on hi ha el segó i el germen, molt rics en fibra, àcid fòlic, fòsfor, zinc, magnesi i vitamines E i B. El valor nutricional del blanc respecte l'integral o l'antic és, doncs, inferior.

Ara sí! Posem-nos amb les receptes!
Publicitat

 

Salsa de poma


Ingredients

1 poma
1 ceba tendra
1 gra d'all
100 ml. de llet de coco
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre (opcional)

Preparació

1- Peleu la ceba i el gra d'all. La ceba la talleu a rodanxes i el gra d'all el piqueu ben petit. Saltegeu totes dues coses en una paella amb una mica d'oli, a foc mitjà, durant 5 minuts.

2- Mentrestant, peleu i talleu la poma, i quan veieu que la ceba comença a estar transparent, l'afegiu a la paella i salpebreu. Abaixeu el foc i deixeu que tot plegat es cogui durant 10 minuts.

3- Un cop passat aquest temps, posem la ceba, l'all i la poma en un vas de batedora i hi afegim la llet de coco. Triturem i tornem a salpebrar. Que vagi de gust!
 

Pesto d'alvocat


Ingredients

2 alvocats
2 grans d'all
Mitja llimona
Alfàbrega fresca (entre 5 i 10 fulles, aproximadament)
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre (opcional)

Preparació

1- Peleu els alvocats, retireu-los el pinyol i aixafeu-los ben aixafats amb una forquilla.

2- Poseu els alvocats aixafats en un vas de batedora i afegiu-hi les fulles d'alfàbrega fresca, el suc de la mitja llimona, els dos grans d'alls pelats i l'oli d'oliva verge extra. Triture-ho i un cop la barreja tingui consistència de salsa, salpebreu al gust.

Un petit apunt: Si veieu que la salsa queda molt espessa, podeu afegir-li una mica petita de salsa de soja. La barreja alvocat + salsa de soja és una passada!

Salsa de remolatxa

 

Ingredients

3 remolatxes crues
1 gra d'all
50 grams de festucs pelats
50 grams de formatge ratllat
Mitja llimona
Oli d'oliva verge extra
Sal
Una mica de caldo de verdures (opcional)

Preparació

1- Peleu les remolatxes i coeu-les amb aigua i sal durant 15 minuts (o fins que veieu que estan toves).

2- Traieu les remolatxes de l'aigua i tritureu-les juntament amb els festucs, el gra d'all (pelat), el suc de la mitja llimona, el formatge ratllat i un raig ben generós d'oli d'oliva. Rectifiqueu de sal i ja podeu servir!

Un petit apunt: Si veieu que la salsa queda molt espessa, podeu afegir-li una mica de caldo de verdures.
 

Salsa Sojauet



Ingredients

40 ml. de salsa de soja
2 cullerades soperes de crema de cacauet
1 cullerada sopera de sèsam mòlt

Preparació


1- Tan fàcil com barrejar els tres ingredients!

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat