Paula Jaume Sánchez

5 consells per escollir una cadireta de cotxe segura

La Maria Arenzana, especialista en sistemes de seguretat infantil, ens explica tot allò que hem de saber per escollir-ne una

5 de febrer de 2021 a les 08:17h
Paula Jaume Sánchez
per Criar.cat
La Maria Arenzana és assessora tècnica avançada en sistemes de seguretat infantil i cofundadora de Amatriuska, centre especialitzat en porteig i seguretat infantil. A més, la Maria és membre de l’Associació Nacional A contra Marxa Salva vides. 

Avui, a Criar.cat, ens explica tot el que ens cal saber sobre les cadiretes de cotxe infantils. Aquests són alguns dels consells que ens dóna l’experta a l'hora d'escollir un d'aquests sistemes de seguretat. Quines característiques ha de tenir? 


 Escollir una cadireta a contra marxa: Tot i que avui dia es comercialitza algunes cadiretes en el sentit de la marxa les estadístiques demostren que viatjar d’esquena és cinc vegades més segur que viatjar mirant en el sentit de la marxa. 

“Hi ha criatures que ploren, o s’enfaden… però igual que no deixem un ganivet a una criatura per molt que plori o s’enfadi perquè és perillós, tampoc hem d’oferir la possibilitat de viatjar de manera gens segura perquè plori o s’enfadi”, ens explica l’experta.


Segons ens assegura, la situació ideal seria que comencin a viatjar en el sentit de la marxa el més tard millor. Això sí, ens explica que l’edat mínima serien els 4 anys i uns 18kg. 

 Sistema d'ancoratge isofix o cinturó: La segona de les premisses seria que tingui un sistema d'ancoratge, que segons ens explica pot ser isofix o cinturó de seguretat. S’ha de tenir present que el cinturó aguanta més pes que l’isofix. També és important que tingui un arc antibolcatge i una pota de suport al cotxe.

 Que una cadira sigui evolutiva no la fa més o menys segura. De fet si una cadira li ve gran, l’arnès està massa amunt, o li queda poc ajustat al cos, o petita, el cap li sobresurt per sobre del respatller, serà menys segura.

 Tenir present el percentil de la criatura per veure si interessa una cadira més alta o baixa segons la talla, o amb un pes o un altre. Pels nounats cal tenir present que la zona del cap sigui tova i se li ajusti al cap. En cadires de grup II i III, la banda ventral ha d’anar sobre la part alta de la cuixa i no sobre l’abdomen, i la banda diagonal per la clavícula. També és interessant que tingui reposabraços. 

Provar abans de comprar: per comprovar que la cadira queda ben instal·lada al cotxe i que està ajustada al teu petit/a. “Sense provar la cadira prèviament al cotxe és difícil encertar, ja que en la majoria dels casos ens trobem amb problemes de posició del bebè o criatura que hem de corregir per risc d'asfíxia postural, pressió abdominal que causa vòmits, plor…”, ens assegura l’experta.

Segueix a la Maria Arenzana a les seves xarxes

T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres