Setmana 14 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 14 d'embaràs

per Criar.cat
La criatura comença a practicar moviments de succionar i deglutir. Els músculs de la cara a poc a poc es van desenvolupant i ja obre la boca de manera més perllongada fent petites gesticulacions.

El fetus cada vegada degluteix més líquid amniòtic i això fa que els intestins ja es moguin amb certa freqüència. Pesa entre 25 i 30 grams i mesura entre 80 i 95 mil·límetres. La seva pell tot i ser encara molt fina no és tan translúcida i comença a estar recoberta d’un pèl finet que la protegirà fins al moment del naixement, el lanugen.  

Què es pot notar?

El segon trimestre de l’embaràs ha començat i per moltes és l’etapa més agraïda. Per una banda hi ha menys probabilitats a tenir nàusees i d’altres molèsties i tampoc es tenen els problemes de circulació i d’esquena més habituals al tercer trimestre a causa del pes. 

Pot ser que se suï més a causa de l’augment de les glàndules sudorípares. També és possible que puguin aparèixer algunes varius a conseqüència de l’augment del volum de sang i estovament dels vasos sanguinis.

Consells de salut

Per tal de prevenir l’aparició de varius cal evitar estar dreta o asseguda en la mateixa posició molta estona. Caminar diàriament o dormir amb les cames un pèl elevades també ajuda a prevenir-les.

Hidratar-se bé el cos, sobretot la zona de l’abdomen, pit i glutis, també és important per tal d’evitar les estries. La pell a l’estirar-se requereix hidratació extra per no deixar senyals. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres